Antena 3 CNN Actualitate Torţa Festivalului Olimpic al Tineretului European a ajuns la Guvern

Torţa Festivalului Olimpic al Tineretului European a ajuns la Guvern

Torţa Festivalului Olimpic al Tineretului European a ajuns la Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2013   •   12:30
Update 12:30 - Torţa olimpică a  Festivalului Olimpic al Tineretului European, organizat în România, a fost adusă la Palatul Victoria, unde gazde au fost vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu.
   
În scurte discursuri, cei trei oficiali au amintit importanţa sportului pentru imaginea României.

------------------

Ivan Patzaichin a fost primul purtător al torţei olimpice a FOTE 2013 din ştafeta care a plecat, sâmbătă, de la sediul COSR şi care va străbate un traseu de 15 km atingând puncte importante din Bucureşti.
   
Din ştafeta formată din aproximativ 70 de persoane nu vor lipsi Alina Dumitru, Laura Badea, Camelia Potec, Monica Roşu sau Gabriela Szabo.
   
Cetăţeni obişnuiţi, copii, foşti şi actuali sportivi de performanţă şi persoane cu dizabilităţi vor porni la ora 12.00 din faţa Casei Olimpice şi vor străbate un traseu de 15 km atingând puncte importante din Bucureşti, printre care Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Primăria Municipiului sau Pasajul Basarab.
   
Ştafeta a plecat de pe Bulevardul Kiseleff, până în Piaţa Victoriei, va trece prin fata Muzeului Antipa, pe la Palatul Victoria, după care va străbate toată Calea Victoriei. La capătul acesteia, ştafeta va traversa podul de pe râul Dâmboviţa şi îşi va continua periplul pe Bulevardul Naţiunilor Unite până la intersecţia cu Bulevardul B.P. Hasdeu.  La răscruce, Flacăra Olimpica va fi purtată pe Bulevardul Haşdeu până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, după care, pe aceasta arteră, va porni către cartierul Grozaveşti. Torţa va părăsi Splaiul la intersecţia cu Bulevardul Gheorghe Marinescu unde se va indrepta catre intrarea principala a Palatului Cotroceni.

   
Dupa o oprire la Preşedinţie, purtătorii Flacarii Olimpice vor alerga, prin fata Muzeului National Cotroceni, pe Soselele Cotroceni si Grozavesti, dupa care vor urca pe Pasajul Basarab.
   
La coborârea de pe Pasaj, stafeta işi va continua drumul pe Bulevardele Banu Manta, Ion Mihalache şi Ion Mincu, în directia Monumentului Eroilor Aerului de pe Bulevardul Aviatorilor. La monument, Torta Olimpica se va indrepta catre Piata Charles de Gaulle, de unde, pe Bulevardul Constantin Prezan, se va intoarce la Arcul de Triumf, in fata Casei Olimpice.
   
După periplul de aproximativ patru ore prin Bucureşti, torţa olimpică va reveni în faţa sediului COSR, iar duminică, la ora 9.00, va pleca spre Braşov.
   
Tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani vor concura în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, la opt competiţii de sporturi de iarnă, respectiv schi alpin, biatlon, schi fond, patinaj artistic, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, snowboard şi sărituri cu schiurile, concursurile urmând să fie organizate la Braşov, Râşnov, Predeal, Fundata şi Poiana Braşov.
   
Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se va desfăşura în perioada 17-22 februarie.
   
Aproximativ 1.450 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), urmând să fie cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte cinci hoteluri.

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close