Antena 3 CNN Actualitate Torţionarul Vişinescu şi Nicolae Ceauşescu au un lucru în comun. I s-a făcut rău când a aflat asta

Torţionarul Vişinescu şi Nicolae Ceauşescu au un lucru în comun. I s-a făcut rău când a aflat asta

Torţionarul Vişinescu şi Nicolae Ceauşescu au un lucru în comun. I s-a făcut rău când a aflat asta
de O.P.    |    04 Sep 2013   •   06:00

Torţionarul Alexandru Vişinescu este primul român acuzat oficial de genocid, după Nicolae Ceauşescu şi fiul său, Nicu Ceauşescu. Vişinescu a venit sigur pe el la Parchetul General, însă după ce a aflat acuzaţiile la audieri, i s-a făcut rău. 

Visinescu a venit sfidător la Parchetul general. Nepoata lui a fluturat prin faţa camerelor talonul de pensie al torţonarului. Aproape 3.300 lei încasează lunar Vişinescu. Dupa aproape o ora de audirei, lui Visinescu i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia: genocid.

Torţionarul Vişinescu este primul român judecat pentru genocid dupa Nicolae Ceauşescu. El este acuzat că i-a bătut crunt pe deţinuţi şi i-a înfometat în perioada cât a condus penitenciarul de la Râmnicu Sărat.

Cei care au supravieţuit iadului de la Râmnicu Sarat povestec cu groază şi acum, după mai bine de 50 de ani, teroarea prin care au trecut.

Alexandru Vişinescu este unul dintre cei 35 de torţionari identificaţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, impotriva caruia in urma cu o luna a fost depusă o sesizare penală pentru omor deosebit de grav. Pana acum, Visinescu a negat orice fel de acuzatie.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close