Antena 3 CNN Actualitate Tot mai multe spitale în colaps. Banii ajung de pe o zi pe alta

Tot mai multe spitale în colaps. Banii ajung de pe o zi pe alta

Tot mai multe spitale în colaps. Banii ajung de pe o zi pe alta
Sursa foto: spital
12 Mai 2010   •   22:11

În fiecare zi, tot mai multe spitale ajung la fundul sacului şi rămân fără bani de medicamente, mâncare sau utilităţi.

Cu bani mai puţini primiţi, cu datorii la utilităţi şi cu alte sume nedecontate pentru cazurile de gripă porcină tratate, Spitalul de Boli Infecţioase din Prahova e la un pas de colaps. Soluţia ar fi ca tot personalul din spital să trateze bolnavii vreme de două luni, dar fără să-şi ia salariul.

Magazia de alimente este goală. Pe rafturi mai sunt doar câteva pungi de zahăr, de orez, de făină şi doar 3 conserve de mazare. Nici în curtea spitalului nu e altfel. Cu numere roşii, ambulanţa nouă e trasă pe dreapta. Nu sunt bani pentru asigurarea obligatorie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ are datorii de 20 de milioane de lei. Conducerea spitalului spune însă că situaţia este sub control.

?Suntem în golul dintre contracte si urmeaza să primim bani de la casa judeteana de sanătate, intr-o zi, 2, 3 si toate vor intra în normalitate? spune Silvia Popescu, managerul spitalului.

În Bucureşti, Spitalul Universitar a primit o gură de oxigen. Le-au fost viraţi banii pentru serviciile medicale acordate bolnavilor trimişi din alte spitale.

Cu banii primiţi de la casele de asigurări, spitalele trăiesc de la o zi la alta. Dar încep să apară probleme şi în farmacii, care nu mai pot elibera medicamentele compensate şi gratuite.

Observator

×
Subiecte în articol: spital colaps bani
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close