Antena 3 CNN Actualitate Toţi angajaţii Oltchim vor protesta de luni, dacă până vineri nu vor fi plătite salariile

Toţi angajaţii Oltchim vor protesta de luni, dacă până vineri nu vor fi plătite salariile

Toţi angajaţii Oltchim vor protesta de luni, dacă până vineri nu vor fi plătite salariile
Sursa foto: Foto: fin.ro
de S.T.    |    13 Sep 2012   •   13:42

Cei 3.400 de angajaţii ai combinatului Oltchim ameninţă că vor ieşi în stradă de luni dacă vineri nu îşi vor primi o parte din salariile restante.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Angajaţii cer ca promisiunea făcută de ministerul Economiei de a începe procedura de privatizare pe 18 septembrie, să fie respectată.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a anunţat că procedurile sunt în desfăşurare şi vor fi finalizate în 18 septembrie. Atunci vor fi deschise ofertele investitorilor interesaţi să cumpere combinatului.

Bogdan Hossu a spus că sindicaliştii cer ca până vineri, 21 septembrie, să fie nominalizat administratorul străin, astfel încât să poată fi repornit combinatul.

Angajaţii Oltchim sunt hotărâţi să depună plângere la DNA împotriva ministrului, dacă acesta nu se ţine de cuvânt.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers, joi, la Oltchim Râmnicu Vâlcea, unde a fost întâmpinat cu huiduieli de cei aproximativ 500 de salariaţi care protestează în faţa pavilionului administrativ al unităţii, oamenii scandând "Hoţii".

Paisprezece angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, între care şi o femeie, sunt în greva foamei.

Citeşte şi
:

Constantin Roibu şi-a prezentat demisia, începând cu data de 5 septembrie, din funcţia de director general al Oltchim şi din cea de membru al Consiliului de Administraţie al combinatului vâlcean, alături de el alţi 15 directori solicitând eliberarea din funcţii.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close