Antena 3 CNN Actualitate Tradiții, obiceiuri și superstiții în ajunul Crăciunului

Tradiții, obiceiuri și superstiții în ajunul Crăciunului

Tradiții, obiceiuri și superstiții în ajunul Crăciunului
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    24 Dec 2018   •   08:58

TRADIȚII DE CRĂCIUN. Ajunul Crăciunului, în tradiția populară, este sărbătoarea de sfârșit de an patronată de moș Ajun.

Despre moș Ajun se spune că ar fi fost frate geamăn cu moș Crăciun, deoarece seamănă între ei ca două picături de apă. Totodată, se știe despre moș Ajun că ar fi fost ultimul dintre apostoli. De asemenea, moș Ajun este cel care a poruncit să se dea flăcăilor colaci, să se umble cu colindatul și să li se dăruiască florinți de la părinți.

TRADIȚII DE CRĂCIUN. Conform tradiției Maica Domnului înainte de a naște a cerut ajutor lui moș Ajun, dar acesta, considerându-se prea sărac, a trimis-o către fratele său mai înstărit – moș Crăciun. Astfel Fecioara Maria a născut în staulul al cărui stăpân era moș Crăciun.

Se zice, din timpuri vechi, că în noaptea de Ajun nu e bine să dormi pe paie sau prin fân în grajdul animalelor, fiindcă în această noapte boii vorbesc între ei despre Mântuitorul Hristos care s-a născut în iesele și pe care aceștia l-au încălzit cu suflarea lor.

TRADIȚII DE CRĂCIUN. Se spune că în Ajun de Crăciun cerurile se deschid, dar această minune nu poate fi văzută decât de oamenii credincioși și buni la suflet.

Sursa: traditii-superstitii.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close