Antena 3 CNN Actualitate Trafic cu ovule, la o clinică din Bucureşti: Trei persoane au fost reţinute (VIDEO)

Trafic cu ovule, la o clinică din Bucureşti: Trei persoane au fost reţinute (VIDEO)

Trafic cu ovule, la o clinică din Bucureşti: Trei persoane au fost reţinute (VIDEO)
20 Iul 2009   •   09:26

Trei persoane au fost reţinute în vederea arestării preventive în cazul traficului cu ovule de la Clinica Saabyc. Este vorba despre patronul clinicii, fiul acestuia şi angajata care se ocupa de relaţiile cu clienţii. În prezent firma este sigilată, din sediul ei fiind ridicate mai multe documente, unităţi de calculator, precum şi sume de bani, în valoare de 200.000 de euro. Procurorii au pus de asemenea sechestru pe două maşini de lux care aparţineau patronilor clinicii. Alte 28 de persoane au interdicţia de a părăsi Bucureştiul.

Zeci de medici şi angajaţi ai clinicii private de fertilizare Sabyc din Capitală au fost audiaţi, duminică, de către procurorii DIICOT, în scandalul privind traficul de ovule.

Aproximativ 60 de persoane, printre care şi membri din conducerea clinicii, sunt audiate pentru racolare, vânzare şi cumpărare de celule umane.

Totodată, potrivit Mediafax, procurorii audiază mai mulţi donatori, suspectaţi că ar fi pus la dispoziţie, contra unor sume de bani, celule embrionare.

Potrivit directorului Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota, clinica funcţiona fără autorizaţie.



Nu este prima dată când clinica Sabyc este implicată într-un asemenea scandal. Această clinică a făcut obiectul unui scandal în Israel, în anul 2002, când rabinul-şef a luat atitudine în privinţa fertilizării evreicelor cu ovule străine.

Ministerul Sănătăţii a depus o sesizare la Parchetul Capitalei încă din 2005. Însă, doctorul Miron Harry, patronul Centrului Medical Sabyc, a negat atunci orice implicare a clinicii în traficul de embrioni umani.

Ancheta DIICOT, care se pare că este prima de o asemenea amploare, este în plină desfăşurare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: trafic DIICOT
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close