Antena 3 Actualitate Trafic feroviar blocat între Galaţi şi Bârlad. Alunecările de teren au distrus calea ferată

Trafic feroviar blocat între Galaţi şi Bârlad. Alunecările de teren au distrus calea ferată

22 Feb 2013   •   11:36
Trafic feroviar blocat între Galaţi şi Bârlad. Alunecările de teren au distrus calea ferată
Sursa foto: Foto arhiva Agerpres

Linia de cale ferată care face legătura între Galaţi şi Bârlad a fost distrusă din cauza unei alunecări de teren, pe o porţiune de aproximativ trei kilometri, iar un tren de persoane a rămas blocat în zonă, vineri dimineaţă, informează Mediafax.
   
Alunecarea de teren care a dus la devierea şinelor de cale ferată s-a produs la câţiva kilometri de municipiul Galaţi, în zona lacului Brateş, iar vineri dimineaţă un tren cu pasageri care venea de la Bârlad a rămas blocat în zonă.
   
"Din cauza unei surpări de teren linia de cale ferată a fost afectată pe o porţiune de aproximativ trei kilometri. Este o calamitate naturală. Calea ferată a fost practic şerpuită şi ridicată după alunecarea de teren. Nu se poate circula acum. Din fericire, nu au fost înregistrate şi alte evenimente sau victime. Un singur tren a rămas pe traseu, în staţia Tuluceşti", a declarat Laurenţiu Seceleanu, directorul CFR Infrastructură.
   
El a precizat că pe linia de cale ferată Galaţi-Bârlad opereză compania privată Transferoviar Călători (TFC).
   
La rândul său, Constantin Oprea, directorul adjunct al TFC, a declarat că trenul afectat vineri dimineaţă a fost oprit în gara Tuluceşti, de unde călătorii au fost preluaţi de un autobuz şi duşi până la Galaţi.
   
"Vom contiua transportul de călători, cu menţiunea că din Galaţi şi până la staţia Tuluceşti vom face acest transport cu autobuzele. Este o linie destul de circulată, cu mulţi călători, cu navetişti şi elevi navetişti. Sunt în total şapte perechi de trenuri care circulă pe această rută", a declarat Constantin Oprea.
   
La faţa locului se află echipe ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Poliţiei Transporturi, în condiţiile în care au loc în continuare alunecări de teren.
   
Potrivit primarului comunei Tuluceşti, Petrică Bratu, nu este prima dată când în zonă au loc alunecări de teren, calea ferată fiind afectată puternic de supări şi în 1982.
   

×
Subiecte în articol: alunecari de teren

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close