Antena 3 CNN Actualitate Trafic feroviar perturbat de ninsori. Călătorii sunt disperați

Trafic feroviar perturbat de ninsori. Călătorii sunt disperați

Trafic feroviar perturbat de ninsori. Călătorii sunt disperați
05 Ian 2016   •   19:32

Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă, opt trenuri sosind cu întârzieri de zeci de minute în Gara de Nord Bucureşti, a informat, marţi după-amiază, CFR Călători, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, în toate unităţile CFR Călători (revizii, depouri etc.) se intervine constant pentru deszăpezire şi pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.

'Prioritatea companiilor feroviare este ca transportul pasagerilor să se desfăşoare conform procedurilor privind siguranţa circulaţiei (...). Se colaborează operativ şi centralizat, astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor', spune CFR Călători, într-un comunicat remis AGERPRES.

Până la ora 16,30, niciun tren dintre cele peste 1.200 de garnituri ale CFR Călători care circulă zilnic pe reţeaua feroviară nu a fost anulat, însă opt trenuri au sosit cu întârzieri în Gara de Nord Bucureşti: IR 1742 Satu Mare - Oradea - Bucureşti (60 de minute întârziere), IR 1782 Piteşti - Bucureşti Nord (50 de minute), IR 1696 Timişoara Nord - Bucureşti Nord (40 minute), IR 1892 Craiova - Piteşti - Bucureşti Nord (90 de minute, ca urmare a preluării pasagerilor de la trenul R 9401 Caracal - Piteşti, la care locomotiva a avut probleme tehnice), IR 1692 Timişoara Nord - Bucureşti Nord (40 de minute), IR 473 Budapesta - Bucureşti Nord (40 de minute), IR 347 Viena - Bucureşti Nord (130 de minute) şi IR 1788 Piteşti - Bucureşti Nord (30 de minute).

Totodată, la trenurile IR 1621 Bucureşti Nord - Timişoara Nord şi IR 1651 Bucureşti Nord - Suceava Nord au fost două vagoane care au avut probleme la sistemul de încălzire, iar pasagerii au fost redistribuiţi.

'Întrucât este o situaţie în evoluţie, sunt posibile şi alte întârzieri şi/sau modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care
intenţionează să călătorească', precizează compania.

De asemenea, călătorii pot afla informaţii în timp real despre situaţia circulaţiei trenurilor de pe site-ul companiei de Infrastructură, iar pasagerii care pornesc în călătorie din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren pe acelaşi site.

Potrivit sursei citate, călătorii vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

×
Subiecte în articol: CFR
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close