Antena 3 CNN Actualitate Trafic infernal pe Autostrada Soarelui, pe zeci de kilometri. Radu Tudor: ”Niciodată nu am văzut o asemenea aglomerație”

Trafic infernal pe Autostrada Soarelui, pe zeci de kilometri. Radu Tudor: ”Niciodată nu am văzut o asemenea aglomerație”

Este trafic infernal la această oră pe Autostrada Soarelui. De la intrarea din București pe autostradă și până în apropiere de Fetești se circulă bară la bară, cu 60 de km/h, spune realizatorul Antena 3 Radu Tudor, care se află la fața locului în aceste momente.

Trafic infernal pe Autostrada Soarelui, pe zeci de kilometri. Radu Tudor: ”Niciodată nu am văzut o asemenea aglomerație”
Sursa foto: Imagine generică/Pixabay
de Adelina Miron    |    02 Aug 2021   •   11:33

”Niciodată de când fac drumul acesta foarte des pe autostrada A2 nu am văzut o asemenea aglomerație. Practic din momentul în care intri din București pe autostradă, până în apropiere de Fetești, se merge bară la bară. Opririle sunt frecvente, momentele cu incidente rutiere sunt și ele la fel de dese și 90 de kilometri i-am parcurs într-o oră și 20 de minute fără să știm exact când ajungem.

Dacă cineva ar filma acum din elicopter cum arată autostrada A2, probabil nu ar fi nicio diferență față de bulevardul Magheru. 50-60 km la oră, coloane de zeci de kilometri, este o prezență a Poliției Rutiere, dar senzația mea este că e mare nevoie de o suplimentare a forțelor și de o intervenție masivă în trafic pentru că într-o zi de luni dimineața se circulă aproape la fel ca în weekend și îmi pare că situația nu se rezolvă de la o oră la alta.”, spune Radu Tudor.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, sensul către litoral, valorile de trafic sunt intense.

Prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, potrivit Mediafax.

Infotrafic recomandă șoferilor să respecte următoarele reguli, pentru a preveni producearea accidentelor rutiere:

-să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

-să respecte limitele legale de viteză;

-să folosească luminile de întâlnire;

-să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

-să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

-să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

-să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

-în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

×
Subiecte în articol: trafic autostrada Soarelui
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close