Antena 3 CNN Actualitate Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din București! Anchetă de proporții a procurorilor

Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din București! Anchetă de proporții a procurorilor

Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din Capitală. Procurorii fac percheziții la fața locului. Din primele informații, se pare că este vorba despre o clinică privată din Sectorul 1.

Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din București! Anchetă de proporții a procurorilor
Sursa foto: pixabay
de Corina Matlinschi    |    26 Aug 2022   •   13:58

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au suspiciuni că în perioada 2019-2021 această clinică medicală, mai exact administratorul acesteia, la diferite intervale de timp, a introdus pe teritoriul României țesuturi de origine umană.  

Surse din anchetă au declarat pentru Antena 3 că este vorba despre cornee, care ar fi fost adusă din Italia pentru diferite transplanturi. Problema este că această clinică nu avea autorizație specială emisă de către Agenția Națională de Transplant. 

De asemenea, sursele citate spun că ar fi vorba despre 300 de transplanturi frauduloase în acești doi ani, un astfel de transplant ajungând până la 6000 de euro. 

Procurorii au descins la clinică de unde ar fi ridicat diferite documente. Mai mult decât atât, procurorul i-ar fi adus la cunoștință administratorului calitatea oficială de suspect în acest caz. 

Clinica medicală funcționează în continuare, iar până la acest moment nu există nicio plângere oficială de la vreun pacient. 

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus, la data de 22 august, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană juridică și mai multe persoane fizice pentru săvârșirea în formă continuată a infracțiunii de introducere pe teritoriul țării de organe, țesuturi ori celule de origine umană, fără a deține autorizația de la Agenția Națională de Transplant. 

În cuprinsul Ordonanței s-a reținut că în perioada 2019-2021, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, o clinică medicală și administratorul acesteia au introdus pe teritoriul țării țesuturi umane, respectiv un număr semnificativ de cornee, fără a deține autorizație specială de la Agenția Națională de transplant. 

La data de 25 august 2022 s-a dispus punerea în executare a unui mandat de percheziție iar procurorii au beneficiat de sprijin de la polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, serviciul de Investigații Criminale”, a declarat Radu Călin, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

×
Subiecte în articol: trafic organe
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close