Antena 3 CNN Actualitate Trafic rutier blocat, copaci smulşi din rădăcini, maşini avariate. Vezi cum va fi vremea

Trafic rutier blocat, copaci smulşi din rădăcini, maşini avariate. Vezi cum va fi vremea

Trafic rutier blocat, copaci smulşi din rădăcini, maşini avariate. Vezi cum va fi vremea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Mai 2013   •   07:32

O furtună puternică a doborât mai mulţi copaci din Capitală, în noaptea de miercuri spre joi. Arborii au fost smulşi din rădacini şi căzuţi peste maşinile parcate la umbra lor. 


Traficul rutier a fost blocat total pe mai multe străzi, după ce a plouat torenţial aproximativ 30 de minute. 
 
Meteorologii spun că ploaia şi vântul se vor opri abia mâine dimineaţă.

Pe şoseaua Antiaeriană, traficul a fost întrerupt pentru câteva zeci de minute, după ce un copac s-a rupt şi a căzut pe carosabil. Pompierii de la descarcerare au intervenit imediat şi au înlăturat crengile. 
 
Un alt copac doborât de furtuna a ajuns în curtea unui cămin studenţesc. Din fericire, studenţii se aflau în complex în momentul prăbuşirii copacului şi nimeni nu a fost rănit.

Meteorologii au dat o avertizare de grindină, ploi şi vânt puternic, valabilă până vineri dimineaţă.


Prognoza meteo pentru urmăroarele zile
 
 
Joi (23 mai)
 
În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, dar în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 12-14 grade.
 
În ţară, vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijlelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 17 grade în Banat, Crişana şi estul Transilvaniei, până la la 31-32 de grade în estul Munteniei şi zona continentală a Dobrogei. Temperaturile minime se vor situa între 8 şi 18 grade. Presiunea atmosferică nu se va modifica semnificativ.
 
Vineri (24 mai)
 
În Bucureşti, vremea va deveni normală termic pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 24-26 de grade şi o minimă de 11-13 grade.
 
În ţară, vremea se va ameliora, iar valorile de temperatură vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil cu înnorări şi pe arii restrânse averse slabe ziua în nord, centru, la munte şi în sud-est, iar noaptea în vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, în special în regiunile extracarpatice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 6 şi 16 grade.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close