Antena 3 CNN Actualitate Anchetă de amploare în MAI. Cine le-a dat liderilor traficanților de la Arad pontul despre descinderi

Anchetă de amploare în MAI. Cine le-a dat liderilor traficanților de la Arad pontul despre descinderi

Anchetă de amploare și verificări în Ministerul de Interne, după ce șeful traficanților de țigări din Arad a scăpat în timp ce era filat pe autostradă. Personajul cheie este de negăsit. Se ia în calcul ca liderul grupării să fi fugit din țară. Ba mai mult, chiar și numărul 2 din rețea a dispărut înainte ca poliția să îi bată la ușă.

Anchetă de amploare în MAI. Cine le-a dat liderilor traficanților de la Arad pontul despre descinderi
de Laura Dinu    |    15 Iul 2021   •   10:47

Întrebări fără răspuns după operațiunea anti mafia de la Arad. Autoritățile nu suflă o vorbă despre cum i-au scăpat printre degete pe traficanții șefi, în schimb se laudă cu 23 de pioni reținuți. 

Încă nu se știe cine i-a oferit pontul șefului traficanților și nici motivul pentru care suspecții din dosarul traficului de țigări au fost eliberați pe bandă rulantă. 

Tocmai de aceea, în Ministerul de Interne s-a dispus o anchetă după ce mandatele de reținere pentru 24 de ore au expirat. 

Informații exclusive, obținute de Antena 3, arata cum planul anchetatorilor de prindere a liderului traficanților de țigări din Arad a fost dat peste cap. Liderul traficanților de țigări Cosmin Mladin, a fost urmărit pe autostradă de cei care îl filau, însă aceștia l-au pierdut la un moment dat. Anchetatorii iau în calcul ipoteza că a fugit din țară. Ba mai mult, chiar şi numărul 2 din rețea a dispărut înainte ca poliția să îi bată la ușă. Practic încă un indiciu că aceștia ar fi primit un pont din interiorul Poliției.

Cine le-a oferit traficanților pontul?

Nimeni nu spune nimic, mai ales că operațiunea a fost condusă chiar de către șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, și coordonată de către un procuror DIICOT de la structura centrală, iar pregătirea ei s-a făcut în mare secret, cu ședințe conspirative. Secretul a fost păstrat până marți dimineața, când peste 500 de angajați MAI au fost chemaţi la instructaj în curtea unei unităţi militare din Sibiu, la 300 de km distanţă de Arad. 

Iar rezultatul acestei operațiuni secrete: un eșec. Primii doi suspecți au fugit cu două ore înainte, alții i-au așteptat pe polițiști cu cafelele făcute, iar unii aveau telefoanele închise.

Totuși, cei de la DIICOT prezintă acțiunea ca fiind un real succes. Ieri seară a fost publicat un comunicat despre perchezițiile ce au avut loc, însă fără a fi prezentate date din ancheta. În plus, nici până la această oră liderul grupării nu a fost prins.

Suspecții din dosarul traficanților de țigări din Arad au fost eliberați pe bandă rulantă, după ce mandatele de reținere pentru 24 de ore le-au expirat, iar magistrații au amânat judecarea propunerilor de arestare preventivă.

Polițiștii cred din ce în ce mai mult că liderul traficanților de țigări din Arad, acum dispărut, şi-a dezvoltat afacerea cu ajutorul autorităților arădene. Din acest motiv niciun polițist arădean nu a fost implicat în cele peste 150 de percheziții. 

Mladin ar putea fi o pistă importantă în finalizarea anchetei privind explozia de la Arad. Un șofer a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 cum funcționa rețeaua de țigări de contrabandă.

De asemenea anchetatorii au pus sub sechestru 622 de autoturisme, 357 terenuri, 50 imobile şi multe alte bunuri deținute de membrii rețelei.

×
Subiecte în articol: MAI
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close