Antena 3 CNN Actualitate Carmina Pricopie, date de ultimă oră în dosarul traficanţilor de ţigări: Cum au reuşit să fugă primii doi capi ai reţelei

Carmina Pricopie, date de ultimă oră în dosarul traficanţilor de ţigări: Cum au reuşit să fugă primii doi capi ai reţelei

Noi informaţii în exclusivitate din dosarul traficanţilor de ţigări din vestul ţării.

Carmina Pricopie, date de ultimă oră în dosarul traficanţilor de ţigări: Cum au reuşit să fugă primii doi capi ai reţelei
de Carmina Pricopie    |    14 Iul 2021   •   11:14

Cosmin Mladin, liderul traficanţilor de ţigări, a fost urmărit pe autostradă de cei care îl filau, însă aceştia i-au pierdut la un moment dat. Anchetatorii iau în calcul ipoteza că a fugit din ţară. Ba mai mult, chiar şi numărul 2 din reţea a dispărut înainte ca poliţia să îi bată la uşă. Practic încă un indiciu că aceştia ar fi primit un pont din interiorul Poliţiei. Peste 20 de persoane au fost reţinute până acum de procurori.

Cosmin Mladin, ar fi luat cu el mai multe pungi de culoare neagră şi a plecat de acasă cu două ore înainte de percheziţii. Anchetatorii aveau un mandat de aducere pe numele lui Mladin, acesta fiind bănuit că ar fi liderul grupării care se ocupa cu traficul de ţigări în Arad. Mai mult, numele lui a apărut şi în cadrul anchetei cu privire la asasinatul lui Ioan Crişan, omul de afaceri din Arad care a murit după ce o bombă plasată în maşina sa a explodat. Insa nimeni nu spune nimic despre el.

La întrebarea cum de au reuşit interlopii să aibă informaţii din interiorul poliţiei ar trebui să răspundă ministrul de Interne şi şeful Poliţiei Române, având în vedere că această operaţiune a fost coordonată chiar de la Arad de către Benone Matei. Această operaţiune s-a vrut a fi una de amploare, cu elicoptere. cu sute de poliţişti, 157 de percheziţii simultane şi cu toate acestea, o cârtiţă ssau mai multe din interior aau vândut informaţia, iar primii doi capi ai reţelei au reuşit să fugă înainte ca poliţiştii să le bată la uşă.

Vorbim despre un oraş care de mai bine de două luni este împânzit de poliţişti - de la Crimă organizată, de la Judiciar, de la Operaţiuni Speciale... - poliţişti care, potrivit oficialilor Poliţiei Române ar fi trebuit să îi caute pe cei care l-ar fi aruncat în aer pe omul de afaceri Ioan Crişan. 

Mai mult decât atât, cu atâtea forţe dislocate în zonă, cineva din Poliţia Română şi-a permis să vândă aceste informaţii traficanţilor de ţigări.     

Cosmin Mladin a mai fost implicat în astfel de dosare şi cercetat, în 2011 a fost trimis în judecată pentru fapte similare însă din anumite motive dosarul nu s-a concretizat într-o condamnare dată de către instanţă ci s-a întors la Parchet. Anchetatorii vorbeau încă de atunci de o organizaţie criminală condusă pe două paliere, aveau poliţişti infiltraţi, poliţişti care făceau contrafilaj, dar şi poliţişti care făceau concurenţă traficanţilor de pe piaţă.     

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Arad Carmina Pricopie Cosmin Mladin
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close