Antena 3 CNN Actualitate Traficanţii de droguri alimentau caracatiţa corupţiei din justiţia românească. 5.000 de euro costa sentinţa favorabilă

Traficanţii de droguri alimentau caracatiţa corupţiei din justiţia românească. 5.000 de euro costa sentinţa favorabilă

Traficanţii de droguri alimentau caracatiţa corupţiei din justiţia românească. 5.000 de euro costa sentinţa favorabilă
de O.P.    |    15 Aug 2013   •   06:02

O sentinţă favorabilă într-un proces la Tribunalul Bucureşti, sau la Curtea de Apel costa 5.000 de euro.  Procurorii DNA au aflat că judecătoarele corupte dădeau o mână de ajutor acuzaţi de trafic de droguri, corupţie şi chiar trafic de persone. Relaţia între judecătoarele Viorica Dinu şi Antoanela Costache s-a răcit în timp, din cauza neînţelegerilor legate de împărţirea şpăgii.

Judecătoarea Viorica Dinu îi asigura pe cei care îi dădeau mită că poate influenţa soluţionarea dosarelor, atât la Tribunalul Bucureşti, cât şi la Curtea de Apel, se arată în interceptările din rechizitoriul DNA.

Viorica Dinu: "Ea (Antoanela Costache) prin mine se duce la Curte (Curtea de Apel Bucureşti)!
Dan Petre (despre Antoanela Costache): …şi la toată lumea spunea că dumneavoastră luaţi numai cinci mii (de euro) să vă duceţi până la Curte"

Cazul omului de afaceri Nelu Iordache a ridicat unele probleme pentru judecătoarele corupte. Dosarul avea să ajungă pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, unde influenţa judecătoarei Dinu pe lângă anumiţi magistraţi, precum Veronica Cîrstoiu, îi permitea să obţină o soluţionare favorabilă.

Dan Petre: " …mâine vreau să vă aduc şi cererea pentru Iordache (Nelu Iordache), ca să vă uitaţi pe ea că trebuie să tragem linia…
Viorica Dinu: …nu ştiu nimic. La recurs nu ştiu, n-ai nicio şansă. Pe cuvântul meu! Ştii ce se întamplă? Sunt foarte speriată pentru că e dosar
monitorizat din afară… Mi-au zis ăştia de la Curte (Curtea de Apel Bucureşti) … tre' să aveţi grijă! Aveţi grijă, că-i DNA-u' în foc continuu"
SURSĂ: RECHIZITORIUL DNA

La un moment dat, judecătoarea Viorica Dinu a vrut să iasă din clubul şpăgii. Ceilalţi membri ai Caracatiţei Infracţionale din Justiţie s-au alarmat. Speriat că şpaga n-ar mai veni, avocatul Dan Petre a încercat să o facă să se răzgândească. I-a atras atenţia că nu e singură şi că o are la braţ pe colega Antoanela Costache.

discuţie ambientală cu Dan Petre: Viorica Dinu: Las-o să-şi rupă gâtul! Eu chiar vreau să mă văd scăpată. Eu, eu simt că e pericol în aer! Pluteşte în aer pericolul"



×
Subiecte în articol: justitie Curtea de Apel
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close