Antena 3 CNN Actualitate Traficul a fost paralizat câteva ore în Capitală, din cauza ploii. Vezi prognoza pentru week-end

Traficul a fost paralizat câteva ore în Capitală, din cauza ploii. Vezi prognoza pentru week-end

Traficul a fost paralizat câteva ore în Capitală, din cauza ploii. Vezi prognoza pentru week-end
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Mai 2012   •   19:38
Update 22.50 - Circulaţia metroului pe Magistrala 2 între staţiile Piaţa Victoriei şi Piaţa Romană a fost reluată pe ambele fire, a declarat Gabriel Sburlan, director exploatare Metrorex, potrivit Agerpres.


Foto: Mediafax

Update 22.40 - Circulaţia vehiculelor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) a fost reluată pe toate liniile afectate de inundaţiile de vineri seară, cu excepţia troleibuzelor 66 care sunt în continuare blocate în zona intersecţiei Colentina - D-na Ghica, scrie Mediafax. Echipele de intervenţie ale RATB se află, în continuare, în zona Colentina - Doamna Ghica, pentru a remedia problema.

Update 21.30
- Circulaţia metroului pe Magistrala 2, între Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Romană, se desfăşoară în ambele sensuri pe un singur fir din cauza infiltraţiilor produse din cauza ploii, a declarat vineri, Gabriel Sburlan, director exploatare Metrorex, informează Agerpres.

Pe Facebook au început deja să circule fotografii cu inundaţii din staţiile de metrou. Imaginea de mai jos, postată de reţeaua de socializare, este de la Piaţa Romană, potrivit unui utilizator.



Update 21.25
- Tramvaiele liniilor 7, 16, 27, 36, 47 şi troleibuzele 66 şi 74 din Capitală sunt blocate din cauza apei acumulate pe carosabil, ca urmare a ploii din această seară, au precizat, reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB.) 

Troleibuzele liniei 66 sunt blocate la intersecţia Colentina - Doamna Ghica. În aceeaşi situaţie se află troleibuzele liniei 74, la intersecţia str. Emil Racoviţă - str. Turnu Măgurele. Tramvaiele liniei 36 nu circulă, la ora transmiterii acestei ştiri, în zona intersecţiei str. Reînvierii - str. Turmelor. Linia 36 este blocată şi pe strada Maica Domnului, unde nu pot circula nici tramvaiele 16. Tramvaiele liniilor 7, 27 şi 47 sunt blocate în zona 11 Iunie-Regina Maria.

Echipele de intervenţie ale RATB sunt la faţa locului, pentru a remedia problemele.


Update 20.35 - Mai mult zone din Capitală sunt inundate la această oră, iar metroul este blocat la Piaţa Romană, din cauza ploii.

În sectorul 2, intersecţiile Colentina - Doamna Ghica, Moşilor - str. Paleologu şi str. Reînvierii - str. Turmelor sunt blocate din cauza apei acumulate pe carosabil, astfel că troleibuzele 66 şi tramvaiele liniilor 5, 16, 21 şi 36 nu mai circulă în zonele respective. Echipele de intervenţie ale RATB sunt la faţa locului, pentru a remedia problemele, informează Mediafax.

Probleme mari în trafic se înregistrează şi pe Splaiul Independenţei, în zona Parcului Izvor, unde apa atinge până la 30 de centimetri, iar maşinile înaintează foarte greu, pe o singură bandă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, din cauza ploii au fost inundate mai multe subsoluri, dar şi sediul Prefecturii Ilfov, situat pe strada Smârdan, şi sala de sport a Colegiului Naţional "Sf. Sava".

Reprezentanţii Apa Nova au precizat că, înainte de începerea ploii, aveau deja în teren 20 de echipe, iar numărul acestora a fost suplimentat, pentru a se putea interveni în zonele cele mai afectate.

____________________________________________________

Meteorologii au emis, vineri, un cod galben de ploi torenţaile în Bucureşti, valabil până la ora 21.00. În special în jumătatea estică a Capitalei, în intervalul orar 19.30 - 21.15 va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 10 litri/metru pătrat.

De asemenea, o avertizare de vânt puternic a fost emisă pentru judeţele Vaslui, Galaţi şi Vrancea, valabilă până la ora 22.00, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În intervalul 19.00 - 22.00, în zona celor trei judeţe se vor semnala intensificări de vânt care vor atinge şi depăşi la rafală 60-65 km/h.


Prognoza meteo pentru următoarele zile


Vineri (25 mai)
Vremea va fi în general instabilă în Banat, sud-vestul Transilvaniei, Oltenia şi vestul Munteniei, unde pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice şi rafale de vânt. Local cantităţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În prima parte a zilei, va continua să plouă local în partea de sud-est a teritoriului, unde se vor mai cumula până la 20-25 l/mp, iar în restul zonelor fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala doar izolat. În Moldova, Bărăgan şi Dobrogea pe tot parcursul intervalului vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Sâmbătă (26 mai)
Vremea va fi în general instabilă în vestul şi sud-vestul ţării şi la munte, unde temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 şi 23 de grade, iar cele minime între 8 şi 15 grade, mai scăzute în depresiuni. Presiunea atmosferică nu se va modifica semnificativ.

Duminică (27 mai)
Vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de sud-vest a ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.

Intră pe Meteoplus.ro pentru a vedea cum va fi vremea în oraşul tău.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close