Antena 3 CNN Actualitate Traficul aerian românesc a fost închis total

Traficul aerian românesc a fost închis total

Traficul aerian românesc a fost închis total
Sursa foto: boc
17 Apr 2010   •   18:05

Traficul aerian românesc a fost închis complet. Toate zborurile au fost anulate începând cu ora 18. Totuşi, aeroporturile pot efectua zboruri de urgenţă, cum ar fi cele medicale.

Premierul Emil Boc a anunţat, în urma şedinţei de sâmbătă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, închiderea totală a spaţiului aerian românesc de la ora 18:00, din cauza norului de cenuşă. Măsura este valabilă cel puţin până duminică, la ora 12:00. În cadrul şedinţei de duminică a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc la ora 11:00, se va decide, în urma analizelor primite, dacă spaţiul aerian românesc va fi deschis sau va fi prelungit termenul de închidere. În prezent, 12 aeroporturi sunt închise.

Potrivit lui Emil Boc, până la ora 21:00, norul vulcanic va acoperi întreg teritoriul României, în stratul de altitudine 6-10.000 de metri.

?Până duminică, la ora 21:00, nu există nici un fel de risc de depuneri la sol sau concentraţii de cenuşă vulcanică în aer?, a declarat Boc, adăugând că tot duminică se va confirma cu certitudine dacă există un potenţial pericol sau nu. În plus, premierul a mai spus că nici ploile anunţate pentru ziua de sâmbătă şi care se vor produce sub altitudinea de 7.000 de metri nu vor produce depuneri de cenuşă vulcanică.

?În condiţiile în care alte ţări, din vestul Europei, vor fi poluate, atunci există posibilitatea ca şi în România să ajungă aer poluat. Deocamdată, o asemenea informaţie nu există şi nu se confirmă?, a punctat premierul României.

Emil Boc a mai spus că, în aceste condiţii, nu există nici un fel de risc în ceea ce priveşte viaţa de zi cu zi a românilor, nereţinându-se nici un fel de recomandare specială pentru populaţie din perspectiva norului vulcanic.

Autorităţile din Islanda anunţă că vântul va mai bate cel puţin 4-5 zile spre Europa.



Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close