Antena 3 CNN Actualitate Traficul din Bucureşti, exemplu pentru ruşi? Sorin Oprescu s-a întâlnit cu ministrul rus al Transporturilor

Traficul din Bucureşti, exemplu pentru ruşi? Sorin Oprescu s-a întâlnit cu ministrul rus al Transporturilor

Traficul din Bucureşti, exemplu pentru ruşi? Sorin Oprescu s-a întâlnit cu ministrul rus al Transporturilor
04 Dec 2012   •   15:10

Sorin Oprescu se află la Moscova unde participă la cea de-a III-a editie a Congresului Internaţional "Road Traffic Russia 2012". Primarul General al Bucureştiului se află în capitala Rusiei la invitaţia Ministrului Transportului Federaţiei Ruse, Maksim Sokolov,.

Oprescu a susţinut un discurs în cadrul căruia a prezentat experienţa Bucureştiului în domeniul managementului traficului, în contextul în care, din noiembrie 2008, la nivelul Capitalei, a fost implementat şi functionează un astfel de sistem.


Primarul General al Bucureştiului s-a întâlnit cu Ministrul Transporturilor din Federaţia Rusă, Maksim Sokolov, gazda acestui eveniment. Oficialul rus a recunoscut că traficul rutier al Moscovei este unul dintre cele mai dificile şi că experienţa Bucureştiului le poate fi ruşilor de un real folos.

"Transportul reprezinta astăzi o prioritate şi o provocare pentru toate ţările, iar România şi Federaţia au cel putin un punct comun de unde pot porni, Marea Neagră. Aceasta poate şi trebuie să reprezinte o punte de legatură pentru transportatorii ruşi si, în aceeaşi măsură, pentru cei români" a declarat ministrul Maksim Sokolov.

"Cred în normalitate şi tocmai de aceea cred în capacitatea noastră de a depăşi problemele, în spiritul bunei vecinatăţi. Relaţia Bucureştiului cu Moscova poate şi trebuie sa fie una subscrisa acestui principiu" a replicat Sorin Oprescu.

La finalul întrevederii, Primarul General i-a adresat oficialului rus invitaţia de a efectua o vizită la Bucureşti.

Congresul Internaţional "Road Traffic Russia 2012" se află la cea de-a treia editie şi reuneşte autorităţi locale şi centrale din Federatia Rusă şi din alte 12 state. Congresul are drept scop identificarea soluţiilor privind managementul traficului rutier în marile oraşe.



 

 



 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close