Antena 3 CNN Actualitate Traficul fluvial, blocat pe mai multe căi din cauza podurilor de gheaţă

Traficul fluvial, blocat pe mai multe căi din cauza podurilor de gheaţă

Traficul fluvial, blocat pe mai multe căi din cauza podurilor de gheaţă
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Feb 2012   •   18:07

Traficul fluvial este blocat pe mai multe căi navigabile, din cauza podurilor de gheaţă şi mai multe curse de pasageri sunt suspendate, informează Mediafax.
   
Calea navigabilă a fost închisă din cauza podurilor de gheaţă pe Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari, între kilometri 0 şi 27, pe Dunăre, între kilometri 269-263 şi 260-257, pe Braţul Măcin, la kilometrul 1 şi pe porţiunea dintre kilometri 1 şi 64, pe Braţul Sfântul Gheorghe, la kilometrul 5, pe Braţul Sfântu Gheorghe - Ceatal, la kilometrul 105 şi la Mahmudia, între kilometri 84 şi 90, informează Ministerul Transporturilor.
   
O barjă încărcată cu grâu, aflată sub pavilion olandez s-a blocat pe Dunăre la kilometrul 313 din cauza gheţii. Pentru deblocarea şlepului motor s-a acţionat prin spargerea gheţii cu alte împingătoare.
   
Blocaje de gheaţă sunt şi pe Braţul Tulcea - Ceatal Ismail, între kilometri 115-116 şi pe Canalul Sulina, la mila marină 14 , Bara Sulina fiind blocată.
   
Pe Dunăre curg sloiuri de gheaţă pe Braţul Tulcea, între mila marină 39 şi 40, fiind blocaj de gheaţă pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, între kilometri 64 şi 50 şi la Medgidia, la Isaccea şi la Giurgiu, între kilometri 493-374.
   
Pentru spargerea gheţii s-a intervenit pe Dunăre cu remorcherele "Săcele" şi "Râşnov", la kilometri 269-263 şi 260-257, cu remorcherele "Perseus" şi "Târgu Ocna 5" pe Braţul Tulcea şi cu "Gheorgheni 2" pe Canalul Sulina.
   
De asemenea, au fost suspendate cursele de pasageri din cauza gheţii pe rutele Crişan - Caraorman, Crişan - Mila marină 23 sat, Tulcea - Periprava, Tulcea - Sfântu Gheorghe şi Tulcea - Sulina.
   
Trecerea cu bacul între Călăraşi şi Chiciu Regie a fost întreruptă.

×
Subiecte în articol: Dunare
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close