Antena 3 CNN Actualitate Tragedia de la maternitatea Giuleşti s-ar putea repeta. În România există spitale cu extinctoare expirate

Tragedia de la maternitatea Giuleşti s-ar putea repeta. În România există spitale cu extinctoare expirate

Tragedia de la maternitatea Giuleşti s-ar putea repeta. În România există spitale cu extinctoare expirate
Sursa foto: Foto: securityworldnews.com
de N.B.    |    21 Oct 2011   •   17:22

La mai bine de un an după tragedia de la maternitatea Giuleşti, mai există spitale în care scenariul s-ar putea repeta. La Spitalul Judeţean din Bacău conducerea este foarte mândră de lucrările de renovare pe care le face, dar nu ia în considerare faptul că pe holuri, stingătoarele care ar trebui să fie salvatoare în situaţii de urgenţă sunt expirate de mulţi ani.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean anunţă că în secţiile noi ale clădirii s-au introdus senzori de fum şi averitzoare de incendiu, urmând ca modernizările să fie făcute şi în secţiile vechi.

Vor fi condiţii de patru stele în spital, spun reprezentanţii instituţiei. Situaţia extinctoarelor expirate le este necunoscută, însă.

După confruntarea cu eticheta de valabilitate a extinctorului, responsabilul a spus că se vor lua măsuri pentru remedierea situaţiei.

În august 2010, şase nou născuţi au murit şi cinci au fost răniţi grav după un incendiu produs la maternitatea Giuleşti din Bucureşti.


×
Subiecte în articol: incendiu spital Bacău
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close