Antena 3 CNN Actualitate Tragedie aviatică evitată în ultima clipă. Un avion care decolase de la Craiova a fost la un pas să se ciocnească cu o altă aeronavă

Tragedie aviatică evitată în ultima clipă. Un avion care decolase de la Craiova a fost la un pas să se ciocnească cu o altă aeronavă

O tragedie aviatică a fost evitată în ultima clipă, după ce un avion Wizz Air de pe ruta Craiova – Madrid a fost la un pas să se ciocnească în aer cu o aeronavă a companiei Air Europa, arată un raport al comisiei civile de investigație a incidentelor aviatice din Spania (CIAIAC)

Tragedie aviatică evitată în ultima clipă. Un avion care decolase de la Craiova a fost la un pas să se ciocnească cu o altă aeronavă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Dec 2019   •   17:53

Incidentul aviatic s-a petrecut în noiembrie 2018, însă raportul a fost publicat abia zilele trecute, anunță Aviation Herald.

Zborul Wizz Air W6-3763 era în apropiere de Madrid și se pregătea de aterizare, când s-a apropiat extrem de mult de un avion Embraer ERJ-195 al companiei Air Europa, se menționează în raportul CIAIAC. 

Avionul Airbus A320 decolase de la Craiova, iar cel al companiei iberice de la Veneția, iar cele două aeronave aveau același culoar de zbor. Avionul Wizz Air a început să coboare sub traseul de zbor permis, iar cele două avioane s-au aflat la o distanță de 60 de metri pe plan vertical și 370 pe plan orizontal. 

Atunci când turnul de control a observat traseele avioanelor, pilotului i s-a spus să ia altitudine din nou. 

CIAIAC afirmă în raport că motivul acestui incident a fost faptul că echipajul avionului Wizz Air nu a auzit corect informațiile transmise, din cauza faptului că mai multe zboruri comunicau cu turnul de control în acel timp pe acea frecvență. 

În raport se mai menționează eroarea nu a aparținut celor doi operatori aerieni, ei urmând instrucțiunile auzite din turnul de control. Însă, pentru că pilotul Wizz Air nu a confirmat instrucțiunile primite, avionului Air Europa i s-a transmis să devieze traseul spre dreapta. În cele din urmă, cele două zboruri au aterizat în siguranță la Madrid. 

 

×
Subiecte în articol: Wizz Air tragedie aviatica
Parteneri
Măsura Guvernului care va afecta peste jumătate din populație
x close