Antena 3 CNN Actualitate Tragedie în Club Colectiv. Medic: "Notam răniţii cu cifre pe picioare sau pe zonele de piele care nu era arsă"

Tragedie în Club Colectiv. Medic: "Notam răniţii cu cifre pe picioare sau pe zonele de piele care nu era arsă"

Tragedie în Club Colectiv. Medic: "Notam răniţii cu cifre pe picioare sau pe zonele de piele care nu era arsă"
de S.T.    |    02 Noi 2015   •   11:58

Tragedia de vineri seara a fost o lecţie dură şi pentru medicii, asistentele şi infirmierele din spitalele bucureştene. Mulţi dintre ei încă sunt şocaţi de ceea ce au văzut acolo.

Medicul anestezist Letiţia Coriu de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti era de gardă în momentul în care tinerii arşi în incendiul de la clubul Colectiv au început să fie aduşi, rând pe rând, de ambulanţe şi autospeciale SMURD, scrie adevarul.ro. A coborât împreună cu medicul specialist, cei trei rezidenţi şi asistentele de pe secţie, la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde începeau să vină din ce în ce mai mulţi medici, voluntar, de acasă, după ce s-a activat Codul Roşu în spital.

"Ce am văzut jos a fost impresionant. Foarte mulţi pacienţi cu arsuri grave erau aduşi încontinuu", a spus Dr. Letiţia Coriu.

Legat de identificarea victimelor, totul a fost făcut cu o rapiditate incredibibila: "Având în vedere faptul că mulţi nu aveau actele la ei, le notau numărul din foaia de internare, care avea şase cifre. Şi erau notaţi cu cifre pe picioare sau pe zonele de piele care nu era arsă ca apoi să îi putem recunoaşte. Asta a fost extrem de util, pentru că imediat ce ei ajungeau în reanimare, trebuia să le recoltăm analize", a mai spus medicul de la Spitalul Universitar.

Citeşte articolul integral pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv cod rosu asistente
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close