Antena 3 CNN Actualitate Un copil de doi ani și-a prins gâtul în geamul mașinii. Medicii: "Așa ceva vezi doar în filmele horror"

Un copil de doi ani și-a prins gâtul în geamul mașinii. Medicii: "Așa ceva vezi doar în filmele horror"

Un copil din Botoșani, în vârstă de doi ani și jumătate, și-a prins gâtul în geamul portierei de la mașina părinților săi, iar acum se luptă între viață și moarte.

Un copil de doi ani și-a prins gâtul în geamul mașinii. Medicii: "Așa ceva vezi doar în filmele horror"
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    30 Iul 2020   •   20:00

Medicii nu îi dau șanse foarte mari de supraviețuire și mărturisesc că nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz până acum.

Micuțul se juca marți seara în mașina părinților, în curtea bunicii lui din Slobozia. La un moment dat, a scos capul pe geam și a atins din greșeală, cu piciorul, butonul care închide fereastra.

Copilul a rămas cu gâtul prins în geam. De durere, nici nu a mai putut să țipe și a leșinat. A fost găsit de bunica lui după câteva minute, iar părinții au ajuns acasă și l-au văzut în stare de semiconștiență.

Au sunat la 112 și imediat un echipaj de terapie intensivă al SMURD a ajuns la fața locului. Copilul a fost dus la spital în Iași, în stare critică.

Medicii: "Vezi doar în filmele horror”

„Pacientul era în stare gravă, cu hipoxie cerebrală, iar după transferul la Iaşi a suferit şi un edem pulmonar, având dificultăţi mari de respiraţie şi saturaţie scăzută de oxigen. A fost internat pe secţia de reanimare a spitalului, cu prognostic rezervat”, au precizat reprezentanții spitalului ieşean, potrivit Monitorul de Botoșani.

Medicii au mărturisit că niciodată nu s-au mai confruntat cu așa ceva. „Nu era vorba de o familie dezorganizată, nu era vorba de un copil neîngrijit, sau nesupravegheat. Un astfel de caz vezi doar în filmele horror, nu te-ai aştepta că ar putea fi realitate”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD Iași.

×
Subiecte în articol: Botoșani
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close