Antena 3 CNN Actualitate Tragedie la Craiova. Un avion s-a prăbuşit într-o zonă cu locuinţe. Un pilot a murit, altul se află în stare gravă

Tragedie la Craiova. Un avion s-a prăbuşit într-o zonă cu locuinţe. Un pilot a murit, altul se află în stare gravă

Tragedie la Craiova. Un avion s-a prăbuşit într-o zonă cu locuinţe. Un pilot a murit, altul se află în stare gravă
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
23 Aug 2012   •   11:02

Un avion de tip IAR 99 Şoim s-a prăbuşit la Craiova, în timpul unui zbor de antrenament. Unul dintre piloţi a murit şi cel de-al doilea a reuşit să se catapulteze.

Avionul s-a prăbuşit în apropierea Aeroportului Craiova,  într-o zonă cu case. Potrivit primelor informaţii, avionul făcea zboruri de probă. În momentul impactului, aparatul de zbor a luat foc.

Mai multe echipaje ale SMURD, ale pompierilor şi ale Jandarmeriei au fost trimise la locul accidentului.

Aparatul IAR 99 Şoim este produs de Avioane Craiova SA, fiind folosit în principal pentru antrenamente, putând asigura şi misiuni de atac la sol, precum şi misiuni de recunoaştere.

Avionul IAR 99 Şoim a fost oprit de la zbor, conform procedurilor, până la obţinerea unor date preliminare care să elucideze cauzele producerii accidentului, mai precizează MApN.


Pilotul decedat în accidentul aviatic de la Craiova este comandorul Aurelian Cojocaru. Rănitul se numeşte Mihail-Relu Ioana, anunţă MApN.

Comandorul Aurelian Cojocaru avea 900 de ore de zbor pe tipul de aeronavă IAR 99 Şoim, iar cel de-al doilea are la activ peste 700 de ore de zbor.

Comandorul Cojocaru era şeful Secţiei piloţi încercare, navigaţie şi meteorologie şi avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă. El avea 48 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

Locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana are 35 de ani, este instructor şi pilot de încercare şi are peste 700 de ore de zbor pe acest tip de aeronavă. El este căsătorit şi are un copil.

În urmă cu 7 ani, un alt avion militar de tip IAR 99 s-a prăbuşit în Brăila la numai patru minute de la decolare, din cauza unei scurgeri accidentale de combustibil.

×
Subiecte în articol: avion prabusit Craiova
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close