Antena 3 CNN Actualitate Trageri de luptă în România, cu participarea a peste 600 de militari NATO | Imaginile momentului

Trageri de luptă în România, cu participarea a peste 600 de militari NATO | Imaginile momentului

Un exercițiu militar amplu, la care participă și tancurile franceze Leclerc, are loc în poligonul de la Sârdan, din județul Galați.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2023   •   13:44

"Aproximativ 600 de militari francezi și 200 de vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România, cu Franța ca națiune-cadru (...) vor desfășura, în perioada 23 - 27 ianuarie, exercițiul cu trageri de luptă 'EAGLE MEDA 23', la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, județul Galați", a comunicat Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit sursei citate, scopul principal al exercițiului este antrenarea forțelor din cadrul Grupului de Luptă pentru capacitatea rapidă de dislocare și executarea unei misiuni de luptă.

Exercițiul are la bază un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, operațiune desfășurată pe Flancul de sud-est al Alianței Nord-Atlantice.

"În cadrul exercițiului vor fi executate și trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc", menționează MApN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Al doilea convoi cu tancuri Leclerc a ajuns la Brașov. Grupul NATO de la Cincu se întărește

Foto: tanc francez Leclerc

×
Subiecte în articol: Leclerc Smârdan NATO
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close