Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a ales noul consilier de stat. Vezi cine va ocupa această funcţie

Traian Băsescu a ales noul consilier de stat. Vezi cine va ocupa această funcţie

Traian Băsescu a ales noul consilier de stat. Vezi cine va ocupa această funcţie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Mai 2012   •   16:15

Eugen Tomac, fostul şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a fost numit, vineri, consilier de stat în cadrul Administraţiei prezidenţiale.
   
"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat vineri, 18 mai, Decizia pentru numirea domnului Eugen Tomac în funcţia de consilier de stat la Departamentul Relaţii Internaţionale şi Politici Europene din cadrul Administraţiei Prezidenţiale", informează Preşedinţia.
   
Eugen Tomac, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutideni, şi-a anunţat în 11 mai demisia din funcţie, pe care o consideră normală în condiţiile în care PDL a intrat în opoziţie.
   
Tomac a ocupat din ianuarie 2009 funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, aflat în subordinea MAE, iar apoi de la începutul anului 2010, instituţia a fost trecută în coordonarea directă a primului-ministru.
   
În vârstă de 31 de ani, Tomac este membru PDL şi a candidat la alegerile parlamentare din 2008 pe lista democrat-liberalilor într-un colegiu pentru diaspora. Român originar din sudul Ucrainei, el a mai fost înainte de 2008 consilier personal al preşedintelui Traian Băsescu pentru relaţia cu românii de pretutindeni.
   
În perioada 2000-2004, Eugen Tomac a fost preşedinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni, scrie Mediafax.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close