Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, bolnav "pe surse", sănătos "în secret". De ce se ascunde situaţia medicală a preşedintelui? (VIDEO)

Traian Băsescu, bolnav "pe surse", sănătos "în secret". De ce se ascunde situaţia medicală a preşedintelui? (VIDEO)

Traian Băsescu, bolnav "pe surse", sănătos "în secret". De ce se ascunde situaţia medicală a preşedintelui? (VIDEO)
01 Mar 2010   •   12:53

Traian Băsescu este sănătos. Însă numai "în secret". Pentru publicul larg, inclusiv pentru cei care l-au ales, starea sa de sănătate este o necunoscută. Unii spun că este grav bolnav. Alţii vorbesc despre vizite ale preşedintelui la spital. Iar alţii infirmă toate informaţiile, însă fără dovezi concrete. Are, aşadar, preşedintele o problemă medicală sau nu? De ce este ascunsă această informaţie? Şi, dacă este "sănătos tun", de ce nu sunt taxate declaraţiile publice prin care se contestă acest lucru?

La începutul lunii trecute, Corneliu Vadim Tudor, preşedinte PRM şi europarlamentar, vorbea despre o boală "foarte avansată" a preşedintelui Traian Băsescu. Dovadă că şeful statului nu mai judecă, spunea Vadim, stă în erorile tot mai dese pe care le face acesta în discursurile sale.

"Este o chestie de siguranţă naţională, boala unui şef de stat sau şef de guvern şi e o secretomanie îngrozitoare ca la NASA. Nu se poate aşa ceva. (...) Erori de sute de ani: Unirea de la 1959, deplasare la Kabul în Afganistan, toate treburile astea arată că el nu mai judecă", declara C.V. Tudor la emisiunea Acces Direct.

C.V. TUDOR DESPRE TRAIAN BĂSESCU


Liderul PRM a mers chiar mai departe şi a cerut pensionarea preşedintelui pe caz de boală prin intermediul publicaţiei România Mare. Aceasta notează, în ediţia din 24 februarie, că şeful statului "a beneficiat şi de tratamentul unor specialişti din Austria, care au venit, de mai multe ori, la Bucureşti, cu un avion privat."

"Afecţiunea principală a lui Traian Băsescu este cancer la ficat şi, cu toate acestea, el continuă să consume băuturi alcoolice", mai notează România Mare.

Pe 1 martie, Tricolorul "plusează" şi notează despre "metastaze la creier" în cazul preşedintelui României.

"Ultimele analize sosite din străinătate, pe baza probelor administrate cu prilejul vizitelor lui Băsescu, arată că nefericitul are metastaze şi la creier. Aşa se explică durerile de cap foarte mari, care au culminat cu o migrenă insuportabilă, în noaptea de vineri spre sîmbătă.", notează Tricolorul.

Băsescu, internat "pe surse"

În ultima zi a lunii februarie, o nouă informaţie cu privire la starea de sănătate precară a preşedintelui este lansată în mediul online. De această dată, jurnalistul Cristian Şuţu este cel care face dezvăluirea, pe blogul său. El le vinde un pont jurnaliştilor pentru a afla mai multe despre situaţia în care se află şeful statului.

"Preşedintele Traian Băsescu e internat la izolare septică în Spitalul Militar. Hai, să vedem cît de rapid vă mişcaţi!", scrie Şuţu.

La scurt timp, informaţia este preluată şi detaliată de mai multe publicaţii. Suspiciunile referitoare la starea de sănătate a preşedintelui sunt din ce în ce mai mari. Cu toate acestea, însă, nu există nicio reacţie oficială care să conteste aceste presupuneri.

Într-un târziu, şeful statului recunoaşte că a mers la spital, însă doar pentru analize şi le transmite jurnaliştilor că este "mai sănătos decât toţi patronii" lor la un loc.

BĂSESCU SPUNE CĂ E SĂNĂTOS


Luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, a infirmat zvonurile referitoare la starea de sănătate precară a lui Traian Băsescu. El susţine că este vorba despre o campanie dusă împotriva şefului statului încă de anul trecut.

VALERIU TURCAN DESPRE TRAIAN BĂSESCU


În ciuda precizărilor oferite de Valeriu Turcan, situaţia medicală a preşedintelui Traian Băsescu este în continuare ţinută la secret. În mod normal, starea sa de sănătate ar trebui să fie accesibilă populaţiei. În caz contrar, se lasă loc unor noi zvonuri, care, iată, capătă amploare şi, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi cel puţin parţial adevărate. Toată această "isterie" ar putea fi evitată mult mai uşor prin reacţii prompte şi complete ale preşedintelui.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: sănătate analize
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close