Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Centrala de la Cernavodă nu ar fi afectată de un seism major

Traian Băsescu: Centrala de la Cernavodă nu ar fi afectată de un seism major

Traian Băsescu: Centrala de la Cernavodă nu ar fi afectată de un seism major
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Mar 2011   •   08:44

 Centrala de la Cernavodă nu ar fi afectată de un eventual cutremur major, a dat asigurări marţi seară preşedintele Traian Băsescu. Acesta a explicat că a stat de vorbă cu şeful Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, care i-a spus că centrala de la Cernavodă este solidă.

"
Ştiu că pasiunea noastră este să ne creăm probleme şi când nu le avem. Am toate informaţiile care indică faptul că la Cernavodă centrala este sigură”, a explicat liderul României.

Am discutat cu domnul Mărmureanu cu privire la riscurile seismice şi fiind în Dobrogea, deci pe celălalt mal al Dunării decât Vrancea, cutremurele au şi un amortizor până la cele două reactoare nucleare, nu există niciun risc ca un cutremur să pună în pericol funcţionarea celor două reactoare", a adăugat Traian Băsescu.

Şi fostul director al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Lucian Biro, a dat declarat în urmă cu câteva zile că centrala nucleară de la Cernavodă s-ar opri în cazul în care un cutremur de peste 8 grade ar afecta România, însă nu s-ar prăbuşi.

O lume întreagă stă cu ochii pe centralele atomice, după evenimentele din Japonia. Şi în România se fac scenarii, cu atât mai mult cu cât un lucru este cert: centrala de la Cernavodă nu ar rezista unui cutremur precum cel din Japonia.

 


 

×
Subiecte în articol: Cernavoda
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close