Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Consider că nominalizările făcute de Victor Ponta la Cultură şi Buget sunt nepotrivite

Traian Băsescu: Consider că nominalizările făcute de Victor Ponta la Cultură şi Buget sunt nepotrivite

Traian Băsescu: Consider că nominalizările făcute de Victor Ponta la Cultură şi Buget sunt nepotrivite
de M.T.    |    01 Aug 2014   •   17:05

Preşedintele Traian Băsescu susţine o declaraţie de presă astăzi, la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a discutat despre nominalizările făcute de Victor Ponta la Ministerul Culturii şi la Ministerul Bugetului.

Joi seară, premierul Victor Ponta a anunţat că, vineri dimineaţa, va trimite Preşedinţiei propunerile de numire a deputatului PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe, în funcţia de ministru delegat al Bugetului, şi a senatorului UDMR Rozaliei Biro ca ministru al Culturii.

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

-Nominalizările lui Ponta sunt nepotrivite, dar asta nu înseamnă că le-am respins.

-La Cultură, de la doamna Biro am aflat că nu are niciun biped în familie şi că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Avem o problemă de înţelegere a limbii române pentru un membru al Guvernului.

-Nu este vorba despre o observaţie făcută unui ministru din minoritatea maghiară. Am apreciat minisştri ca Marko Bela sau Kelemen Hunor.

-Consider că, alături de Externe, Cultura este unul dintre cele mai sensibile ministere. Are o stabilă componentă de reprezentare a culturii româneşti şi o puternică notă de românism.


-Pentru că n-au existat discuţii cu premierul, transmit public rugămintea să se gândească la alte soluţii, care să fie reprezentative pentru Guvernul României.

-Nu le resping pentru că există riscul ca Ponta să facă două nominalizări şi mai proaste.

-Sper ca premierul să dicute cu UDMR, pentru că acolo sunt mulţi oameni de cultură. Dacă această doamnă era nominalizată la Transporturi, nu aş fi avut vreo problemă.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close