Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, declarații despre întâlnirea șefei DNA cu ministrul francez de Externe: „A fost penibil”

Traian Băsescu, declarații despre întâlnirea șefei DNA cu ministrul francez de Externe: „A fost penibil”

Traian Băsescu, declarații despre întâlnirea șefei DNA cu ministrul francez de Externe: „A fost penibil”
15 Apr 2018   •   22:09

Traian Băsescu e de părere că președintele Klaus Iohannis nu o va revoca din funcția de procuror general al DNA pe Laura Codruța Kovesi. 

"N-o schimbă, pentru că imaginea e cea din raportul GRECO. Preşedintele nu poate să ţină cont numai de realităţile din ultima perioadă, ci şi de impactul pe care îl are pentru România, ori în cancelariile externe sunt cunoscute spusele doamnei Kovesi şi mai puţin spusele unor oameni din interiorul ţării. Eu cred că Iohannis trebuie să ia o decizie politică, ce este mai bine pentru România, pentru că aceştia sunt termenii în care poate să gândească un preşedinte, nu ce este drept, ci ce este necesar. Credibilitatea pe care o au cei care sunt împotriva doamnei Kovesi este mult mai scăzută decât credibilitatea lui Kovesi pe plan externe", a declarat Traian Băsescu la România Tv. 

Fostul șef al statului a vorbit și despre întâlnirea neoficială a lui Kovesi cu ministrul francez de Externe, spunând că a fost penibilă. 

"A fost penibil că s-a dus pe furiş la ambasada Franţei. Când o cauţi e la ambasada Olandei, SUA. E desprinsă de instituţiile româneşti, ceea ce e foarte rău. Când e nevoie în cele mai mare ziare din Europa are interviuri în care spune cât de ticăloşi sunt oameni de aici. Dacă a avut o discuţie tete a tete cu ministrul francez de Externe, şi din ce a apărut şi în presă, a explicat protocolul înainte ca statul român să dea o explicaţie", a spus Băsescu. 

"Ştiam că merge la ambasade, pentru că la rândul meu mergeam şi eu. Primesc şi acum invitaţii la ambasade, dar nu merg pentru că mi se pare o pierdere de vreme. Până acum mergea cu Coldea, erau ca doi siamezi în poze ca să arate ambasadorului că sunt un monolit, facem praf tot, iar acum e cu Lazăr. Eu sunt convins că dacă nu era procuror general Lazăr, doamna Kovesi era în anchetă penală demult", a adăugat el. 

×
Subiecte în articol: DNA externe Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close