Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, despre procurorul şef al DNA şi preşedintele ÎCCJ: Se bagă cu picioarele peste politic

Traian Băsescu, despre procurorul şef al DNA şi preşedintele ÎCCJ: Se bagă cu picioarele peste politic

Traian Băsescu, despre procurorul şef al DNA şi preşedintele ÎCCJ: Se bagă cu picioarele peste politic
08 Iun 2016   •   23:00

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a criticat, miercuri, declaraţiile publice ale preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Livia Stanciu, cu privire la alegerea în funcţii a unor primari care au probleme cu justiţia, potrivit Agerpres.

El a afirmat, într-o emisiune TV, că preşedintele ÎCCJ a încălcat principiul prezumţiei de nevinovăţiei în momentul în care a declarat public că nu este un lucru normal ca primarii care au probleme cu justiţia să fie realeşi.

Băsescu a spus că "liderii justiţiei îşi permit prea mult", spunând despre preşedintele ÎCCJ şi despre procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie că "se bagă cu picioarele peste politic".

"Sunt două doamne care se bagă cu picioarele peste politic. Fie că este vorba de doamna Codruţa Kovesi, fie că vorbim de doamna Stanciu. În ultima vreme au devenit politicieni. Totuşi, la intervenţia doamnei Stanciu trebuie făcută o observaţie. Dânsa nu are dreptul, dacă îşi respectă meseria, dacă se respectă pe domnia sa, să spună vreodată în viaţa dânsei că nu trebuie respectată prezumţia de nevinovăţie pentru cineva. Nu are dreptul", a afirmat fostul şef al statului.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat marţi că realegerea în funcţii a unor primari care au probleme cu justiţia nu este un lucru normal.

"Mie nu mi se pare o normalitate să fie votaţi astfel de oameni, chiar dacă operează prezumţia de nevinovăţie în ceea ce îi priveşte, până la momentul pronunţării unei hotărâri de condamnare. (...) Ştiţi foarte bine care a fost punctul meu de vedere în ceea ce îi priveşte şi pe cei condamnaţi la pedeapsă cu suspendare condiţionată, cum era înainte, sau suspendare sub supraveghere. Îmi menţin acelaşi punct de vedere", a spus Livia Stanciu

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi DNA ICCJ
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close