Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, din nou la Dorneşti: "SPP-ul, daţi presa din faţa mea" (VIDEO)

Traian Băsescu, din nou la Dorneşti: "SPP-ul, daţi presa din faţa mea" (VIDEO)

Traian Băsescu, din nou la Dorneşti: "SPP-ul, daţi presa din faţa mea" (VIDEO)
05 Iul 2010   •   11:05

Preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat, luni, din nou în localitatea Dorneşti din judeţul Suceava, pentru a inspecta podul de pontoane peste râul Suceava care este construit de militari. Şeful statului a mai mers în Dorneşti şi vineri, când a recomandat ca soluţie de deblocare a drumului DN17 A Siret - Rădăuţi construirea unui pod de pontoane. La faţa locului, Traian Băsescu a evitat să răspundă la întrebările reporterilor, solicitând la un moment dat îndepărtarea acestora.

În vizita de luni, Traian Băsescu a fost însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Aceştia au inspecteat modul în care se realizează podul de pontoane şi au traversat râul într-o barcă, după ce şeful statului l-a întrebat pe ministrul Apărării dacă şi cum se poate ajunge pe celălalt mal.

Întrebat de unul dintre reporteri cum comentează atitudinea pe care a avut-o cu o zi în urmă faţă de sinistraţii din Săuceşti, şeful statului a declarat că se poate "supăra pe oricine". La insistenţele reporterului, şeful statului a cerut ofiţerilor SPP să îl îndepărteze, spunând că nu răspunde la provocări.

Ulterior, Traian Băsescu le-a cerut ofiţerilor SPP să-i îndepărteze pe toţi jurnaliştii aflaţi la Dorneşti.

"Vreau să văd militarii. SPP-ul, daţi presa din faţa mea, că pe ei îi tot văd", a spus Băsescu.

Duminică, şeful statului a mers în mijlocul sinistraţilor din Săuceşti, judeţul Bacău, unde oamenii i s-au plâns că autorităţile locale nu au fost în stare să construiască un dig care să-i ferească de inundaţii. Şeful statului s-a enervat la un moment dat şi a refuzat să mai stea de vorbă cu ei.

Localitatea Dorneşti a fost afectată de recentele inundaţii, iar podul rutier care asigura legătura, pe DN 17 A, între localităţile Rădăuţi şi Dorneşti, a fost avariat. După soluţia recomandată vineri de şeful statului, Ministerul Apărării a anunţat că podul de pontoane pe râul Suceava va fi instalat de genişti şi vânători de munte, lucrarea urmând să fie finalizată în aproximativ şapte zile.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile de săptămâna trecută au afectat 81 de localităţi din judeţul Suceava, fiind evacuate 1.610 persoane.  4.949 de case au fost afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 de case au fost izolate.

După vizita efectuată la Dorneşti, şeful statului s-a deplasat în localitatea Dorohoi, judeţul Botoşani, unde evaluează pagubele produse de inundaţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pod vizita Gabriel Oprea Suceava
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close