Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, huiduit la Iaşi de Ziua Unirii. Mii de oameni s-au adunat în centrul oraşului

Traian Băsescu, huiduit la Iaşi de Ziua Unirii. Mii de oameni s-au adunat în centrul oraşului

Traian Băsescu, huiduit la Iaşi de Ziua Unirii. Mii de oameni s-au adunat în centrul oraşului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    24 Ian 2012   •   10:30
UPDATE 11.30 - Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a fost huiduit la manifestările de la Iaşi, în momentul în care a depus la statuia lui Alexandru Ioan Cuza coroana de flori din partea Administraţiei prezidenţiale.

UPDATE 10.40
- În Piaţa Unirii din Iaşi s-au adunat aproximativ 5.000 de persoane. Unii dintre participanţi au pancartre cu mesaje precum "Jos Băsescu", "Nu comasate", "Vrem anticipate".

UPDATE: 10:35 La festivităţile de la Iaşi, oamenii veniţi în Piaţa Unirii au început să scandeze "Jos Băsescu", şi să huiduiască atunci când au auzit numele preşedintelui. Prefectul oraşului a fost şi el huiduit.

Nici preşedintele, nici premierul nu au fost prezenţi la festivităţi.



Băsescu îţi urează „La mulţi ani”. Tu ce îi urezi? Citeşte mesajul preşedintelui de Ziua Unirii

Disperarea i-a adus pe români în stradă, iar Boc îndeamnă la înţelepciune. Mesajul premierului de Ziua Unirii


UPDATE: 06: 00 Astăzi se împlinesc 153 de ani de când Moldova s-a unit cu Ţara Românească.  Unirea Principatelor va fi sărbătorită cu mult fast în Piaţa Unirii din Iaşi, acolo unde sunt aşteptaţi mii de oameni la manifestări.

Alături de ei sunt aşteptaţi şi liderii Opoziţiei, în frunte cu Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. Festivităţile încep la ora 9 dimineaţa cu recitaluri folclorice. După-masă, organizatorii au pregătit 9.000 de porţii de fasole cu cârnaţi pentru cei prezenţi. Ziua se va încheia cu o retragere cu torţe.

Pregătirile pentru evenimentele de ziua unirii de la Iaşi au început încă de luni. Piaţa Unirii din Iaşi a fost luată cu asalt de angajaţii de la salubritate.

Muncitorii au curăţat chiar şi statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Cei care vor participa la manifestările de la Iaşi vor primi şi câte o porţie de fasole cu cîrnaţi.

În urmă cu 153 de ani, domnitorul Moldovei, Alexandru Ioan Cuza era ales în unanimitate ca principe al Ţării Româneşti, definitivîndu-se astfel Unirea Principatelor.
 





×
Subiecte în articol: Marea Unire proteste
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close