Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Îi fac plângere lui Bogdan Licu. Procurorul de caz nu lucrează de capul lui când e vorba de fostul preşedinte al României

Traian Băsescu: Îi fac plângere lui Bogdan Licu. Procurorul de caz nu lucrează de capul lui când e vorba de fostul preşedinte al României

Traian Băsescu: Îi fac plângere lui Bogdan Licu. Procurorul de caz nu lucrează de capul lui când e vorba de fostul preşedinte al României
Sursa foto: Foto: Traian Băsescu/Facebook
26 Apr 2016   •   23:46

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat, marţi, că îi va face plângere pentru abuz în serviciu procurorului general interimar Bogdan Licu, afirmând că acesta face "un joc politic murdar" pentru a rămâne în continuare prim adjunct al noului procuror general al României, scrie Agerpres.

Traian Băsescu s-a referit şi la dosarul spălării de bani în care este suspect, apreciind că acesta este "o altă mizerie a Parchetului General".

"Domnul Licu, prim adjunct al procurorului general, asta e funcţia pe care a deţinut-o şi pe care l-am numit, după ce s-a procopsit cu un plagiat făcut la şcoala lui Oprea, ce şi-a zis, că vrea să rămână în continuare prim adjunct al procurorului general, să se arate destoinic faţă de noul procuror general care va veni. (...) Totul are o limită, iar ce fac aceşti procurori cu un fost preşedinte nu-l afectează atât pe fostul preşedinte, dar imaginea ţării este jalnică şi nu cred că abuzul în serviciu nu li se aplică şi lor. Nu au la discreţie destine de oameni doar pentru că sunt procurori", a declarat Băsescu, la TVR 1.

Întrebat dacă are de gând să facă ceva în sensul acesta, fostul şef al statului a răspuns că, în mod categoric va reacţiona, întrucât sunt "tergiversate" nişte dosare despre care spune el că sunt "nişte falsuri". Referindu-se la modul în care va reacţiona, Traian Băsescu a spus că va face plângeri.

"Şi ei pot fi acuzaţi de corupţie. Spre exemplu, Licu acum urmăreşte un post, să fie reinvestit în conducerea Parchetului General. Categoric îi voi face (plângere - n.r.) pentru că procurorul de caz nu lucrează de capul lui. Când e vorba de fostul preşedinte al României are aprobarea şefilor instituţiei", a susţinut Băsescu.

El a arătat că, din cauza calităţii de suspect, îi sunt luate anumite drepturi, precum acela de port-armă.

×
Subiecte în articol: bogdan licu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close