Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu insistă să meargă la Consiliul de la Bruxelles. A solicitat ajutorul Curţii Constituţionale

Traian Băsescu insistă să meargă la Consiliul de la Bruxelles. A solicitat ajutorul Curţii Constituţionale

Traian Băsescu insistă să meargă la Consiliul de la Bruxelles. A solicitat ajutorul Curţii Constituţionale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    25 Iun 2012   •   16:15

Traian Băsescu a solicitat, luni, judecătorilor de la Curtea Constituţională a României să decidă cine merge la Consiliul European de la Bruxelles.

UPDATE 16.14: Curtea Constituţională a confirmat că preşedintele Băsescu a formulat o sesizare pe acest subiect, care va fi discutată, miercuri, 27 iunie. Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a refuzat să facă vreo precizare privind sesizarea preşedintelui.

Preşedintele PNL Crin Antonescu, co-preşedinte al USL, l-a ameninţat sâmbătă pe şeful statului cu suspendarea, după ce  Băsescu l-a ameninţat, la rândul său, pe premierul Victor Ponta cu Parchetul, în scandalul participării la Consiliul European.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta, în care îl ameninţă pe prim-ministru cu justiţia, în scandalul participării la Consiliul European.

Premierul Victor Ponta susţine că este atribuţia lui să reprezinte România la summitul de la Bruxelles, din 28 iunie, din moment ce deciziile care vor fi luate la reuniunea de la Bruxelles vizează activitatea Guvernului. De cealaltă parte, preşedintele Traian Băsescu consideră că are prerogativele constituţionale pentru a participa la întrunire.

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeană componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European, iar Comisia Europeană a confirmat lista delegaţiei României.

În delegaţie sunt Victor Ponta, Andrei Marga şi Leonard Orban. Pe lista ministerului de Externe nu se află şi preşedintele Traian Băsescu, întrucât consiliul European a stabilit că România va avea un singur scaun la reuniunea informală.

Preşedinţia a trimis Ministerului de Externe, încă de marţi, o listă cu componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, iar în aceasta, ca şef al delegaţiei, este menţionat preşedintele Traian Băsescu.

Citeşte şi: Administraţia prezidenţială nu comentează scrisoarea de ameninţare trimisă de Băsescu lui Ponta

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close