Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, luat la întrebări de profesori, pe tema salarizării (VIDEO)

Traian Băsescu, luat la întrebări de profesori, pe tema salarizării (VIDEO)

Traian Băsescu, luat la întrebări de profesori, pe tema salarizării (VIDEO)
Sursa foto: basescu
12 Noi 2009   •   21:54

Dezbatere cu scântei pe tema educaţiei la Palatul Parlamentului. Preşedintele Traian Băsescu nu a avut parte de o primire tocmai plăcută din partea profesorilor invitaţi la întrunire.

Întrebat de un profesor dacă, în urma aplicării noii legi a educaţiei şi a salarizării unice salariile se vor micşora, Băsescu a răspuns ferm că nimeni nu pierde niciun leu. Şi a dat exemplu salarile profesorilor de liceu, care vor creşte 78% până în 2015.

Din sală a venit replica profesorilor, la care preşedintele nu s-a aşteptat. O învăţătoare i-a transmis din sală că nu va mai avea răbdare 6 ani ca salariul ei de 1.400 de lei să crească. Intervenţia cadrului didactic a fost primită cu aplauze de către ceilalţi participanţi la discuţie.

O altă profesoară l-a întrebat pe Băsescu cine garantează că măsurile de reformă vor fi aplicate, când la 1 noiembrie s-a împlinit un an de când o legea promulgată de preşedinte, care le majora salariile cu 50%, nu se aplică.

?Cred că nimeni nu vă poate garanta creşterea salariilor în perioada de criză economică? a fost răspunsul preşedintelui, care a nemulţumit sala.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu profesori salarii
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close