Antena 3 Actualitate Traian Băsescu, mesaj la un an de la tragedia din #Colectiv

Traian Băsescu, mesaj la un an de la tragedia din #Colectiv

30 Oct 2016   •   20:35
Traian Băsescu, mesaj la un an de la tragedia din #Colectiv

Traian Băsescu a rememorat zilele de după tragedia de la Colectiv, considerând că responsabilitatea morții celor 64 de tineri este, în mare măsură, la înalții funcționari ai statului.

”Exact acum un an, se producea cea mai mare catastrofă de după revoluţie. Bilanţul dramatic al tragediei? 64 de suflete tinere s-au înălţat la cer.
Şi tot exact acum un an ,prin toate televiziunile, lideri ai Ministerului Sănătăţii, cu un tupeu greu de imginat, declarau public şi ne asigurau că pot face faţă dezastrului, că spitalele au tot ce le trebuie, că suntem pregătiţi, că avem condiţii precum în Germania, întîrziind cu o săptămână declanşarea mecanismelor europene pentru situaţii de urgenţă.
Cu siguranţă, dacă liderii din sănătate care ştiau şi despre dotarea spitalelor, şi despre infecţiile nosocomiale din spitale ar fi activat mecanismele europene din primul moment, astăzi, numărul victimelor ar fi fost mai mic. De aceea, este greu de acceptat că vinovaţii pentru moartea celor 64 de tineri sunt doar printre funcţionari mărunţi. 
Dumnezeu să ocrotească sufletele celor înălţaţi la cer şi să-i întărească pe cei răniţi, dar rămaşi pe pământ în grea suferinţă.
Condoleanţe familiilor celor dispăruţi.” a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close