Antena 3 Actualitate Traian Băsescu, mesaj pentru comunitatea evreiască din România

Traian Băsescu, mesaj pentru comunitatea evreiască din România

de G.S.    |    24 Feb 2013   •   15:13
Traian Băsescu, mesaj pentru comunitatea evreiască din România
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Purim, menţionând că doreşte să reînnoiască "preţuirea" sa faţă de contribuţia comunităţii evreieşti la binele societăţii româneşti.
   
"Îmi face o deosebită plăcere să transmit tuturor membrilor Comunităţilor evreieşti din România urările mele cele mai calde cu prilejul sărbătorii Purim, o sărbătoare a prieteniei, a credinţei şi a comuniunii. Celebrare a primăverii şi a înnoirii, Purim semnifică, în acelaşi timp, triumful credinţei şi al speranţei într-un nou început", se arată în mesaj, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
   
Preşedintele Băsescu menţionează că, dacă de-a lungul istoriei unui popor, momentele de încercare se împletesc cu evenimentele luminoase, "Purim este cea mai strălucitoare evocare a purităţii şi a solidarităţii cu semenii, întruchipate de împărăteasa Estera".
   
"Am speranţa că această zi atât de importantă pentru comunitatea dumneavoastră şi pentru identitatea poporului evreu, atât prin evenimentul istoric pe care-l rememorează, cât şi prin înalta sa dimensiune spirituală, vă va aduce înţelegerea şi bucuria comuniunii. Doresc să reînnoiesc preţuirea mea faţă de contribuţia comunităţii evreieşti la binele societăţii româneşti şi să vă transmit urările mele cele mai calde de prosperitate şi încredere în viitor. Hag Purim Sameah!", se mai arată în mesajul transmis de preşedintele Traian Băsescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close