Antena 3 Actualitate Traian Băsescu: Nu mă voi transforma într-un avocat al fratelui meu. Regret că s-a implicat într-un astfel de anturaj

Traian Băsescu: Nu mă voi transforma într-un avocat al fratelui meu. Regret că s-a implicat într-un astfel de anturaj

19 Iun 2014   •   13:32

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, într-o declaraţie de presă, că nu a avut niciodată vreo discuţie cu fratele său, Mircea Băsescu, referitoare la sprijinirea interlopului Bercea Mondial, în procesele pe care acesta le are.Băsescu a declarat că nu se va transforma într-un avocat al fratelui său, arătând că  "între nevoia de consolidare a justitiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei".Iată cele mai importante declaraţii ale lui Traian Băsescu:

- Niciodată nu am avut cu fratele meu, Mircea Băsescu, vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea

- Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei în acest caz, sau cel puţin aşa a fost prezentată public noaptea trecută.

-  De aceea, fac un apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecator care a fost implicat în cazul condămnarii lui Anghel Sandu, dacă a existat o intervenţie a mea, să o faca publică.

- Eu cunosc varianta fratelui meu încă de anul trecut, atunci când mi-a spus că este şantajat. I-am recomandat să meargă la Parchetul Constanţa, urmând ca organele statului să ia măsurile care se cuvin.

-  Nu mă voi transforma într-un avocat al fratelui meu, cu atât mai mult cu cât mi se pare că s-a implicat într-o zonă cu oameni în care nu ar fi trebuit să se implice. - În 10 ani nu am făcut nicio intervenţie în justiţie pentru nimeni. Mai mult, dacă au existat încercări de a mă convinge să fac intervenţii, nu am ezitat să le fac publice.

- Regret faptul că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj, cu consecinţele pe care le vedem. Sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevărul în această dispută publică între fratele meu şi rudele lui Sandu Anghel.

- Sper ca varianta fratelui meu să fie cea reală. Dar varianta în care voi crede va fi cea a justiţiei.

- Vă asigur că nu voi face nici un fel de intervenţie, la nici o instituţie a statului, pentru a-l proteja pe fratele meu. Este major, e responsabil pentru faptele lui, şi va trebui să răspundă în faţa legii. Eu nu-l acuz. Dacă-l va putea acuza cineva este justiţia.

- Vă asigur că, între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei.

Antena 3 a prezentat, în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza zilei", imagini în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, apare discutând cu fiul lui Bercea Mondial despre plata unor sume importante de bani în scopul eliberării interlopului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close