Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Pe lângă Nokia vor mai pleca şi alţi investitori străini

Traian Băsescu: Pe lângă Nokia vor mai pleca şi alţi investitori străini

Traian Băsescu: Pe lângă Nokia vor mai pleca şi alţi investitori străini
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    29 Sep 2011   •   16:06

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că vor pleca şi alţi investitori străini.

"Închiderile potenţiale nu se pot referi numai la Jucu, eu aş privi şi la alte industrii, nu este o noutat. Eu am cerut Guvernului să vizeze creare de locuri de muncă în deciziile pe care le ia" a declarat şeful statului, înainte de plecarea Varşovia

"Dacă nu avem curajul să ne asumăm decizii importante, o să îi pierdem şi pe alţii", a declarat Traian Băsescu.

În cadrul declaraţiilor făcute pe aeroport, şeful statului a spus că "este vai de politicienii care se vor lăsa jucaţi de birocraţi".

Preşedintele României susţine că a avertizat cu privire la riscul plecării mai multor companii multinaţionale din România.

Boc a convocat o şedinţă de Guvern la ora 18

Premierul Emil Boc a convocat o şedinţă de urgenţă a Guvernului pentru ora 18. Şedinţa vine în contextul în care premierul a avut o întrevedere în această după-amiază cu directorul Nokia România, Risto Meskus.

Nokia închide fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi îşi mută afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă. Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.

 

×
Subiecte în articol: declaraţie investitori straini
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close