Traian Băsescu, prima declarație la ieșirea de la Parchetul General

de S.T.    |    17 Ian 2017   •   16:43
Traian Băsescu, prima declarație la ieșirea de la Parchetul General

Fostul președinte Traian Băsescu a ieșit de la Parchetul General.

A fost o declarație completă, de martor, pe toate întrebările procurorului, dar nu vă pot spune conținutul ei”, a spus Traian Băsescu, marți, la ieșirea de la Parchetul General.

„Niciodată nu am influențat actul de justiție, scoateți-vă din gândire că vreodată m-am ocupat de vreun dosar”, a mai spus Traian Băsescu.

Despre demisia lui Florian Coldea și condamnarea nepotului său nu a vrut să comenteze. Traian Băsescu a răspuns: „Nu comentez”.

Pe 4 ianuarie, Parchetul General a deschis un dosar penal în urma informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare.

Precizarea Parchetului a venit ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informaţii privind „posibile imixtiuni în actul de justiţie”, astfel cum a rezultat din înregistrarea făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Potrivit înregistrării prezentate de Ghiţă, cel care ar fi Traian Băsescu vorbeşte despre „stat mafiot” şi declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: „Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam Codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!”.

Referitor la acest subiect, Traian Băsescu declara, la acea dată, că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă sunt reale, dar editate de autor, fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu.

Parteneri
x close