x close

Traian Băsescu, reacție la documentele publicate de Antena 3

02 Iun 2019   •   23:50
Traian Băsescu, reacție la documentele publicate de Antena 3 Foto: presedincy.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat, pe Facebook, după ce Antena 3 a făcut publice mai multe note informative din dosarul trimis de CNSAS la instanță.

Citește și: Ediție Specială. Avem notele informative date de ”Petrov” la Securitate

”Am luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS şi trimis la instanţă pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă am fost collaborator al securităţii sau nu.
Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator .
Din câte ştiu, documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar cât şi microfilmul dosarului meu au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS încă din anul 2006. 
Predarea arhivei fostei securităţi către CNSAS s-a făcut urmare a solicitării pa care eu, în calitate de Preşedinte CSAT, am făcut-o către SRI. 
Până în prezent, cu ocazia diverselor verificări CNSAS mi-a eliberat 4 certificate de necolaborare cu securitatea ca poliţie politică.
Fiind convins că nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliţie politică aştept indeplinirea procedurilor legale şi verdictul instanţei . 
Desigur, îmi doresc ca dosarul să fie soluţionat în instanţă şi nu în dezbatere public, motiv pentru care nu voi comednta public conţinutul documentelor prezentate de Antena 3 şi nu mă voi angrena în dezbatere public ă pe subiectul dosarului, având în vedere că eu însumi sunt subiectul dosarului întocmit de CNSAS şi aflat acum la instanţa de contencios administrative şi fiscal” scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Parteneri
Parteneri
sati