Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Resping ideea că structurile de securitate s-au implicat în alegerile din 2009 de o anumită parte

Traian Băsescu: Resping ideea că structurile de securitate s-au implicat în alegerile din 2009 de o anumită parte

Traian Băsescu: Resping ideea că structurile de securitate s-au implicat în alegerile din 2009 de o anumită parte
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2017   •   23:06

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a afirmat luni seara, la o emisiune de televiziune, că respinge ideea că în alegerile prezidenţiale din 2009 s-ar fi implicat structurile de securitate ale statului de o anumită parte pe motiv că şefilor acestora "le-a fost frică" şi "au stat neutre".

"Resping categoric ideea că în 2009 s-au implicat în alegeri (prezidenţiale - n.r.) structurile de securitate ale statutul în favoarea unei părţi. Structurilor de securitate le-a fost frică, au stat neutre, mă refer la şefii lor", a spus Băsescu, potrivit Agerpres.

Băsescu a susţinut că, la numărarea voturilor, nu s-au amestecat structurile de securitate nici la alegerile din 2014. 

"La ultimele alegeri prezidenţiale nu a fost influenţă decât prin marea găselniţă, care a fost şi reală, pentru că nicio găselniţă nu prinde dacă nu are fond real. Marea greşeală făcută de Victor Ponta, sfătuit de Dragnea şi pusă în aplicare de Corlăţean, de a nu mări numărul de secţii de votare din diaspora. Aici a fost motivul care a permis o explozie mediatică pe urmă. (...) A fost greşeala PSD şi au fost destui care să o valorifice, dar nu neapărat serviciile, că o valorifică orice om politic", a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a spus că a câştigat alegerile din 2009 cu un scor mai mare, însă acestea au fost fraudate în defavoarea sa, pentru că el nu a avut decât un singur om în secţiile de votare, iar la renumărarea voturilor nule s-a constat că i se furaseră 3.000 de voturi, adică peste 2% din sufragii. 

"Spun clar punctul meu de vedere: alegerile au fost fraudate, cum a fost fraudat şi referendumul. (...) Reprezentanţii mei erau câte unul în secţiile de votare. Am câştigat alegerile cu un scor mai mare. Şi când s-a demonstrat? Fiind sigur că au furat suficient, PSD şi PC au făcut întâmpinare la Curtea Constituţională să fie anulat turul al doilea şi au cerut renumărarea voturilor. CCR a spus 'de acord, dar număraţi voturile anulate şi vedem dacă acolo s-au făcut lucrurile în regulă sau nu'. Şi au fost 138.476 de voturi anulate. BEC, la dispoziţia CCR a trebuit să renumere cele 138.476 de voturi nule, iar la renumărare s-a constatat că 3.000 de voturi îmi fuseseră furate mie, deci peste 2% din voturi", a susţinut fostul preşedinte. 

Totodată, acesta a adăugat că nu ştie câţi dintre salariaţii SRI l-au votat în 2009, însă ştie că în unităţile militare a pierdut alegerile, inclusiv în Afganistan. 

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close