Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu se va întâlni cu Nicolas Sarkozy pentru a discuta problema romilor (VIDEO)

Traian Băsescu se va întâlni cu Nicolas Sarkozy pentru a discuta problema romilor (VIDEO)

Traian Băsescu se va întâlni cu Nicolas Sarkozy pentru a discuta problema romilor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
11 Sep 2010   •   16:17

Traian Băsescu se va întâlni la Paris cu Nicolas Sarkozy pentru a discuta problema expulzării romilor. Administraţia prezidenţială a dat publicităţii un comunicat privind o convorbire telefonică ce a avut loc, vineri seară, între cei doi preşedinţi. Între timp, presa franceză scrie despre o circulară care dovedeşte caracterul xenofob al repatrierilor.

Un document a Ministerului francez de Interne către prefecţi cu privire la evacuările de tabere ilegale se referă explicit la romi, contrar asigurărilor date pe acest subiect de oficialii de la Paris.

Circulară datată 5 august 2010, reaminteşte prefecţilor obiectivele precise fixate de preşedintele Nicolas Sarkozy, acelea ca 300 de tabere trebuie să fie evacuate în trei luni, având prioritate cele de romi.

Prefecţii din zonă vor asigura realizarea minimă a unei operaţiuni importante  pe săptămână (evacuare, demolare sau trimitere înapoi acasă), vizând prioritar romii.

Publicarea documentului vine după ce autorităţile franceze au dat asigurări că nu au absolut nimic cu romii, ci cu imigranţii ilegali.

Problema va fi dezbătută de România şi Franţa la cel mai înalt nivel. Asta pentru că Traian Băsescu se va întâlni în perioada următoare cu Nicolas Sarkozy. Potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Bucureşti, cei doi au convenit, într-o discuţie telefonică, să lucreze împreună pe marginea acestui subiect.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Nicholas Sarkozy Franta expulzare romi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close