Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu şi Emil Boc au transmis condoleanţe familiilor militarilor care au murit la Tuzla

Traian Băsescu şi Emil Boc au transmis condoleanţe familiilor militarilor care au murit la Tuzla

Traian Băsescu şi Emil Boc au transmis condoleanţe familiilor militarilor care au murit la Tuzla
06 Iul 2010   •   08:44

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au transmis, luni, un mesaj de condoleanţe familiilor militarilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Tuzla.

?Am primit cu profundă tristeţe vestea catastrofei aviatice de pe aerodromul Tuzla în care 11 militari şi-au pierdut viaţa. În aceste momente de durere, îmi exprim solidaritatea cu familiile militarilor care şi-au pierdut viaţa în această catastrofă şi le transmit sincere condoleanţe. Dumnezeu să-i odihnească!?, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

După producerea catastrofei, Emil Boc a declarat că moartea militarilor reprezintă "un preţ dureros" plătit pentru misiunile de pregătire a apărării patriei.

"Am aflat cu nespus regret despre tragicul accident aviatic produs pe Aerodromul Tuzla, în care mai mulţi militari şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în timp ce executau o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare. Este un preţ dureros acesta pe care îl plătim pentru misiunile de pregătire a apărării patriei şi mă întristează profund că, astăzi, am pierdut bravi apărători ai României, a căror memorie o omagiez", afirmă premierul într-un mesaj transmis presei.

"De asemenea, transmit sincere condoleanţe familiilor militarilor care şi-au pierdut viaţa şi îmi exprim susţinerea morală faţă de familiile celor răniţi, cărora le urez să se facă bine grabnic şi să revină la datorie", mai afirmă Boc.

Doisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic care s-a produs luni pe Aerodromul din Tuzla. Potrivit MApN, avionul de tip Atonov-2 a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit, la scurt timp de la decolare. În urma impactului cu solul, aparatul de zbor a luat foc. Aeronava aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc şi urma să efectueze un zbor de antrenament, cu patru membri ai echipajului şi militari din cadrul Forţelor Navale, la bord.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close