Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu ştia de arestările de la Vama Siret, încă din ianuarie

Traian Băsescu ştia de arestările de la Vama Siret, încă din ianuarie

Traian Băsescu ştia de arestările de la Vama Siret, încă din ianuarie
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Feb 2011   •   12:49

Reţinerile de la Vama Siret au loc în condiţiile în care, în luna ianuarie, România a fost în centrul atenţiei pe plan european, din cauza opoziţiei Franţei şi Germaniei cu privire la aderarea la spaţiul Schengen a ţării noastre. Surse din diplomaţia europeană au declarat că ţara noastră riscă să nu fie acceptată în Schengen din cauza corupţiei din vămi.

Traian Băsescu răspundea dur autorităţilor franceze şi germane, spunând că neaderarea României ar reprezenta "discriminare" şi a spus că românii nu vor accepta să fie trataţi ca cetăţeni de mâna a doua, în Europa. Şeful statului anunţa totodată că Romania va înteţi lupta anticoruptie.

"România duce o luptă constantă de combatere a corupţiei şi la frontiere. În ultimii 5 ani au fost arestaţi şi s-au făcut rechizitorii pentru 51 de vameşi, au fost arestati şi s-au facut rechizitorii pentru 250 de poliţisti de frontieră. Acţiunile de intronare a legii în frontieră nu se opresc aici şi merg mai departe, veţi avea o cazia să urmăriti ce se va întâmpla undeva în luna februarie", avertiza atunci preşedintele Basescu.

15 poliţişti şi vameşi de la punctul de frontieră Siret au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Alţi 49 sunt reţinuţi în continuare pentru 24 de ore şi riscă să aibă aceeaşi soartă. Principala acuzaţie este aceea de contrabandă cu ţigări şi luare de mită.

 

×
Subiecte în articol: arestari
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close