Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: "Bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit!"

Traian Băsescu: "Bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit!"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, vineri, pe Facebook, că bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit.

Traian Băsescu: "Bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit!"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Silvia Preda    |    25 Feb 2022   •   18:23

"Batausul de la Kremlin trebuie oprit!

O ruşine fără margini,

În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin.

Imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor.

Sigur că o astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singura care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin.

S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor.

Dacă după compromisurile în favoarea Rusiei legat de R.Moldova (Transnistria), de Georgia (Aphazia şi Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea şi Dombas) va urma un nou compromise şi după invadarea Ucrainei, atunci să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE.

Şi atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou “business as usual” pentru că va fi o ţară de la frontiera de Est a NATO şi UE.

Ce păcat că nimeni nu-şi mai aminteşte Conferinţa de la Munchen din 1938, iar Germania si Italia sunt primele care trebuie sa-si aminteasca", a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Kremlin
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close