Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu vorbeşte de cel puţin trei ori pe săptămână la telefon cu Victor Ponta. Ce părere are preşedintele despre regionalizare

Traian Băsescu vorbeşte de cel puţin trei ori pe săptămână la telefon cu Victor Ponta. Ce părere are preşedintele despre regionalizare

Traian Băsescu vorbeşte de cel puţin trei ori pe săptămână la telefon cu Victor Ponta. Ce părere are preşedintele despre regionalizare
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Iun 2013   •   07:32

Traian Băsescu spune că vorbeşte de cel puţin trei ori pe săptămână la telefon cu Victor Ponta. Şeful statului susţine că premierul l-a asigurat că va rezolva problema miniştrilor penali din cabinetul său, chiar înainte de întocmirea unui nou raport MCV.  Totuşi Basescu atenţionează că România s-ar putea transforma într-un stat federal.

Traian Băsescu spune că este de acord cu căsătoriile între persoane de acelaşi sex. "Eu sunt de acord cu libertatea fiecarui om să facă ce vrea cu viaţa. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei" a spus Băsescu.

Şeful statului nu a ratat ocazia să atace USL şi spune că politicienii se grăbesc să facă regionalizarea fără a avea o analiză clară şi o infrastructură de comunicaţii.  "Trebuie avută mare grijă cu aceste regiuni. Dacă ei se gândesc că vor face Parlamente regionale, preşedinţi regionali cu autonomie largă, statul se transforma în stat federal. Deci mare grija domnilor politicieni la ce faceţi cu regionalizarea, România este stat unitar", a precizat şeful statului.

Singura mulţumire a preşedintelui este relatia de coabitare cu premierul Victor Ponta. Şeful statului spune că vorbeşte de cel putin trei ori pe săptămână, iar  şeful Executivului i-ar fi promis că miniştrii cu dosare penale vor pleca din Guvern.

De asemenea, Traian Basescu a mai subliniat că acordul său de coabitare cu primul-ministru nu ar trebui să încurce funcţionarea USL, care are toate motivele să reziste în continuare.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta raport MCV regionalizare
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close