Antena 3 CNN Actualitate Traian Berbeceanu, confesiuni emoționante: „Am plâns”

Traian Berbeceanu, confesiuni emoționante: „Am plâns”

Traian Berbeceanu, confesiuni emoționante: „Am plâns”
de S.T.    |    03 Iul 2016   •   00:04

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba, comisarul șef de poliție Traian Berbeceanu, a declarat după achitarea sa în procesul intentat de DIICOT Alba, că dorește să revină alături de colegii săi de la BCCO Alba.

„Vreau din tot sufletul să mă întorc în Poliție(...). Pentru mine locul de muncă, echipa și instituția Poliției au însemnat extrem de mult”, a declarat el.

„Pentru mine e o traumă modul în care s-a procedat. Sunt într-o situație în care n-am crezut că voi fi vreodată și în mine se dau niște lupte interioare cumplite. Vreau din toată experiența asta ca niciun polițist să nu pățească ce am pățit eu(...). Știu cine m-a trădat, las justiția să-și facă datoria(...). Am plâns când am vorbit cu băiețelul meu și el plângea, spunându-mi că îi este dor de mine”, a mai spus Traian Berbeceanu.

Sinteza zilei. Comisarul Traian Berbeceanu, dezvăluiri în premieră despre fabricarea dosarului său. Cum au fost plantate probele

 

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus joi achitarea lui Traian Berbeceanu, fost comisar-șef al BCCO Alba Iulia, în dosarul în care este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În schimb, Ioan Mureșan (fost procuror șef al DIICOT Alba) și Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeași structură) au fost condamnați la 7 ani, respectiv 2 ani de închisoare cu executare. Aceștia sunt acuzați că au săvârșit mai multe nereguli în anchetarea polițistului Traian Berbeceanu. De asemenea, Alin Mirel Muntean, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare.

Instanța a mai dispus ca Ioan Mureșan, Alin Mirel Muntean și Nicolaie Ioan Cean să plătească 97.632 lei cu titlu de daune materiale reprezentând diferențe salariale și 100.000 euro cu titlu de daune morale, în solidar, către Traian Berbeceanu, la care se adaugă 37.206 lei reprezentând cheltuieli judiciare în timpul procesului și 15.759 lei reprezentând cheltuieli judiciare la urmărirea penală.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close