Antena 3 CNN Actualitate Traian Igaş, anunţat prin telefon că Olanda nu va susţinte aderarea României la spaţiul Schengen

Traian Igaş, anunţat prin telefon că Olanda nu va susţinte aderarea României la spaţiul Schengen

Traian Igaş, anunţat prin telefon că Olanda nu va susţinte aderarea României la spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    19 Sep 2011   •   18:52

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, că omologul său olandez l-a anunţat prin telefon că Olanda nu va susţine România pentru a intra în Schengen. Motivaţia oferită de acesta este că România nu a înregistrat progrese în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, informează Mediafax.

Traian Igaş, prezent, luni, la dezbaterile Biroului Permanent al Senatului, a oferit explicaţii senatorilor cu privire la refuzul Olandei de a susţine România să adere la spaţiul Schengen.

Ministrul de Interne a precizat că Olanda a motivat decizia prin faptul că România nu a înregistrat progrese în MCV şi prin faptul că există în continuare probleme cu statul de drept.

"Dacă România nu este un stat de drept, cum de capitalul olandez este atât de prezent în ţara noastră", s-a întrebat Igaş, considerând că afirmaţia oficialului olandez este paradoxală.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că România îndeplineşte toate condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen, iar MCV nu are nicio legătură cu aderarea, cele două fiind două chestiuni distincte.

Conform ministrului, aderarea la spaţiul Schengen nu mai este o problemă tehnică, ci ţine de poziţia unor state, poziţie determinată de politica internă a acestora.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close