Antena 3 CNN Actualitate Traian Igaş: Disponibilizările în rândul poliţiştilor încep în iulie

Traian Igaş: Disponibilizările în rândul poliţiştilor încep în iulie

Traian Igaş: Disponibilizările în rândul poliţiştilor încep în iulie
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Iun 2011   •   13:39

Traian Igaş a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că disponibilizările în rândul poliţiştilor vor începe în luna iulie.  Ministrul a declarat  că la restructurare se va încerca comprimarea şi reducerea aparatului central şi păstrarea în funcţii a tuturor celor aflaţi în misiuni. Până vineri seara, a adăugat Igaş, vor fi analizate toate organigramele trimise de structurile din ţară.

"Am regândit tot acest concept de reorganizare. Suntem într-o amplă evaluare pe toate direcţiile, armele. Sper ca până vineri seară să analizăm toate organigramele, care vor fi îmbunătăţite privind flexibilitatea şi acţiunea cadrelor care lucrează în direcţiile respective şi să comprimăm şi să reducem din aparatul central. Când vom finaliza aceste organigrame încercăm ca din cei aflaţi azi în misiune să nu facem diminuări", a spus Traian Igaş.

"Mai sunt posturi care în opinia mea nu se justifică, de accea am luat la analiză fiecare organigramă", a susţinut ministrul Administraţiei şi Internelor.

Potrivit ministrului Igaş, o soluţie la continuarea restructurărilor din MAI este şi desfiinţarea câtorva mii de posturi nebugetate.

DECLARAŢIA COMPLETĂ A MINISTRULUI IGAŞ:

 


Poliţiştii vor primi salariile integrale, din iulie


Referitor la reducerea normei de hrană, ministrul a precizat că poliţiştii îşi vor primi salariile integrale, începând cu luna iulie. Acesta a menţionat că diminuarea normei de hrană a poliţiştilor se aplică numai pe luna iunie şi că diferenţa se va recupera în cel de-al treilea trimestru.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Igaş a făcut un apel la liderii sindicali să nu mai dezinformeze. Potrivit ministrului, liderii sindicali "se pricep, mai nou, la absolut orice".

Oamenii legii vor primi în luna iunie mai puţini bani, ca urmare a reducerii normeli de hrană. În funcţie de salariu, poliţiştii pierd şi câteva sute de lei lunar. Decizia va afecta 140.000 de angajaţi MAI.

Norma de hrană a fost redusă de la 700 de lei la 130 de lei, iar angajaţii MAI pierd în jur de 550 de lei din venituri. Venitul lunar al unui angajat MAI ajunge la maxim 1.200 de lei. Tăierea a fost decisă printr-un ordin al ministrului Traian Igaş.

Dacă nu se fac concedieri, salariile vor fi tăiate cu 30% în decembrie

Ministrul igaş a declarat, în urmă cu două zile, că în cazul în care disponibilizările în MAI nu vor fi realizate, poliţiştii îşi vor primi salariile reduse cu 30% în decembrie.

Camera Deputaţilor a respins marţea trecută proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ.


 



×
Subiecte în articol: Traian Igas politisti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close